21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞefi noi în învăţământul doljean

Şefi noi în învăţământul doljean

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au trimis ordine de detaşare în interesul învăţământului pentru noul inspector general şi cei doi inspectori generali adjuncţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj are, începând cu 1 septembrie, o nouă conducere numită prin detaşare de către reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Noul inspector general este prof. Mihaela Cristiana Moţăţeanu. „Această numire este pentru mine o continuitate a muncii mele, alături de colegi deosebiţi. Însă este şi o zi tristă, deoarece fostul inspector general, colega şi prietena mea Diana Buşoi, nu mai este alături de echipa pe care a format-o. Voi încerca să lucrez la fel de cooperant pentru ca activitatea în Inspectoratul Şcolar doljean să se desfăşoare normal, fără incidente“, a menţionat Mihaela Cristiana Moţăţeanu. Actualul inspector general al ISJ Dolj este profesor de matematică, iar de la 1 octombrie 2001 şi până pe 25 mai 2009 a ocupat funcţia de inspector şcolar de specialitate – matematică. Din 7 octombrie 2009 până la 1 septembrie 2010 a fost inspector general adjunct, alături de Alexandru Gîdăr şi Diana Maria Buşoi, inspectorul general.

24 de inspectori de specialitate la ISJ Dolj

Din noua echipă de conducere a ISJ Dolj mai fac parte Alexandru Gîdăr (profesor de istorie), care se va ocupa de curriculum şi asigurarea calităţii, şi Alexandrina Maria Năstase (profesor de matematică-informatică), în sarcina căreia intră descentralizarea şi managementul, cei doi primind ordin de numire în interesul învăţământului pentru funcţiile de inspectori generali adjuncţi. Alături de cei menţionaţi, ISJ Dolj pleacă în noul an şcolar cu 16 inspectori de specialitate la Departamentul Curriculum şi controlul calităţii şi alţi opt inspectori la Departamentul de Descentralizare şi management instituţional-dezvoltarea resursei umane. În echipa inspectorilor de specialitate ai ISJ Dolj, singura nou-venită este prof. Cristina Gherghinescu, care va avea jumătate de normă ca inspector şcolar de specialitate pentru mentorat şi altă jumătate de normă ca inspector şcolar de specialitate pentru dezvoltarea resursei umane. Prof. Cerasela Elena Cremene va fi inspector de specialitate pentru monitorizarea curriculumului descentralizat, Veronica Georgescu, Diana Micu şi Otilia Ghiţă se vor ocupa de învăţământul primar, Corina Andriescu şi Stela Dojan – inspectori de specialitate limba română; Doina Gîfu – limba engleză; Mădălina Neacşu – chimie, Vasile Voinescu – socio-umane etc. În Departamentul de descentralizare şi management instituţional – dezvoltarea resursei umane vom mai avea ca inspectori de specialitate pe: prof. Cătălin Spiridon – pentru implementarea descentralizării instituţionale, Claudiu Crăciunoiu-Duţă şi Daniel Alexandru Ion. Luminiţa Ioniţă şi Mihaela Jianu sunt inspectorii de specialitate pentru managementul resurselor umane, Diana Ciorbagiu-Naon -inspector de specialitate pentru educaţie permanentă, iar Diana Brătucu va coordona proiectele educaţionale şi învăţământul particular şi alternativele educaţionale.

Audienţe la inspectorul general 

Audienţele la inspectorul general al ISJ Dolj vor avea loc, săptămânal, marţea, începând cu ora 11.00.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII