12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn grătar bun este un grătar curat

Un grătar bun este un grătar curat

25 de voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde s-au adunat duminică, 1 august, în Pădurea Bucovăţ, din apropierea Craiovei, pentru a aduna gunoaiele din zona de picnic. Dragoş Bucurenci s-a alăturat grupului de voluntari şi, împreună, au adunat 150 de saci de gunoaie cu o greutate totală de aproximativ 1,5 tone. De asemenea, au împărţit saci şi celor care se aflau la picnic pentru ca aceştia să nu lase în urma lor alte gunoaie.
„Grătar curat 2010“ este un proiect de conştientizare şi responsabilizare demarat de Asociaţia MaiMultVerde şi Golden Brau. Pe toată perioada verii, voluntarii MaiMultVerde şi reprezentanţii Golden Brau desfăşoară activităţi de responsabilizare şi curăţenie în zone de picnic din toată ţara. Este cunoscut faptul că în urma activităţilor de picnic rămân cantităţi impresionante de gunoi, iar eforturile autorităţilor şi organizaţiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a păstra curate aceste zone de petrecere a timpului liber. Astfel, proiectul „Grătar curat 2010“ îşi propune să informeze şi să responsabilizeze oamenii despre importanţa păstrării curăţeniei în aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.
„Pentru că sunt pe jumătate oltean (tata e născut şi crescut în Craiova), am ţinut neapărat să particip la acţiunea «Grătar curat» de lângă Craiova. Mă bucur că am reuşit să lăsăm şi aici în urmă un colţ de natură mai mult verde şi nişte picnicari mai civilizaţi“, a declarat Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde.
Până acum, în cadrul proiectului au mai avut loc acţiuni de responsabilizare şi curăţenie în judeţul Argeş, la Valea Vâlsanului, în Bucureşti, Pădurea Snagov, la Cluj-Napoca, Pădurea Făget, la Râmnicu Vâlcea, Baraj Nord, în judeţul Hunedoara, la Lacul Cinciş, în judeţul Constanţa, la Popas Fântâniţa, şi în judeţul Gorj, în Cheile Sohodolului, zone foarte cunoscute de petrecere a timpului liber. În cadrul acestor acţiuni s-au implicat 305 voluntari care au adunat aproximativ 13 tone de gunoaie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII