13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Sculpturi pe vârfuri de creion

Dalton Ghetti este un artist neobişnuit, care a uimit şi încântat lumea cu sculpturile sale realizate pe vârfuri de creion. După cum informează site-ul zigonet.com, Ghetti refuză să scoată lucrările la vânzare, preferând să le dăruiască persoanelor care îi sunt dragi. Artistul povesteşte că şi-a descoperit talentul din întâmplare, în copilărie, când din lipsă de ocupaţie s-a apucat să sculpteze numele unui coleg de şcoală în mina de la un creion. A constatat cu stupoare că ministatueta arăta foarte bine, iar de atunci nu s-a mai oprit din sculptat. Colecţia de lucrări realizate de Ghetti include sculpturi cu teme foarte variate, de la literele alfabetului la ferăstraie, de la inimi înlănţuite la diverse animale, chipul lui Elvis Presley şi chiar o machetă în miniatură a unei biserici. De curând, Dalton Ghetti şi-a propus un proiect îndrăzneţ: vrea să realizeze câte o statuetă pentru fiecare dintre victimele atentatelor din New York de pe 11 septembrie 2001 – adică cel puţin 3.000 de sculpturi.

Cea mai prolifică exterminatoare de ţânţari

O taiwaneză a stabilit un record mondial în materie de omorât ţânţari, după ce a ucis patru milioane de insecte într-o singură lună, informează site-ul web.orange.co.uk. Huang Yuyen din regiunea Yulin a participat la un concurs de omorât ţânţari organizat de o firmă care comercializează produse pentru exterminarea insectelor şi a câştigat marele premiu, în valoare de 2.300 de dolari, învingând alţi 72 de concurenţi. „Prada“ de ţânţari a tinerei a fost impresionantă – a cântărit peste un kilogram şi jumătate, fiind de două ori mai consistentă decât cea a concurentului clasat pe locul doi. Organizatorul concursului a trimis o cerere către reprezentanţii Cărţii Recordurilor, solicitând ca Huang Yuyen să fie desemnată în mod oficial drept cel mai prolific exterminator de ţânţari.

Kate Hudson se mută în Anglia

Kate Hudson intenţionează să se mute în Anglia, pentru a putea fi alături de iubitul ei, Matt Bellamy, component al trupei Muse. După cum informează site-ul femalefirst.co.uk, actriţa americană de 31 de ani, care este împreună cu rockerul de doar patru luni, este gata să renunţe la viaţa din Los Angeles şi să o ia de la capăt la Londra. „Kate este îndrăgostită lulea. S-a îndrăgostit nu doar de Matt, ci şi de ideea de a începe o viaţă nouă în Europa. Planul lor este să îşi împartă timpul între apartamentul lui Matt din Londra şi locuinţa pe care el o deţine în Italia“, a povestit un apropiat al cuplului. Kate Hudson a devenit aproape obsedată de Marea Britanie după ce iubitul ei a plimbat-o prin peisajul rural al Angliei şi Irlandei, arătându-i, printre altele, şi locul unde a copilărit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS