24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic de coşmar în curtea Spitalului de Urgenţă

Trafic de coşmar în curtea Spitalului de Urgenţă

Ambulanţele cu bolnavi în stare gravă pierd minute preţioase la poarta Spitalului de Urgenţă Craiova, din cauza aglomeraţiei produse de autoturismele particulare oprite aiurea.

Accesul ambulanţelor în incinta Spitalului de Urgenţă Craiova a devenit de vreo două săptămâni o misiune aproape imposibilă, din cauza zecilor de maşini particulare parcate aiurea chiar în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe.
Ieri dimineaţă, angajaţii serviciului de pază au fost depăşiţi de situaţie, după ce aleea principală de acces a ambulanţelor a fost blocată de zeci de autoturisme care voiau să intre în curtea spitalului. Maşinile au rămas blocate bară la bară, în timp ce şoferii claxonau nervoşi, iritaţi de aglomeraţie, dar, mai ales, de lipsa de reacţie a agenţilor de pază, care nu făceau altceva decât să privească spectacolul cu detaşare. „Nu este posibil. Pierdem zeci de minute preţioase pentru viaţa bolnavilor încercând să ne facem loc cu maşinile printre toate autoturismele oprite aiurea în curtea spitalului. Am ajuns să facem mai mult de la poarta spitalului până la intrarea în UPU decât de acasă de la bolnav până la spital. Nu am cuvinte să spun ce debandadă este aici“, a spus Constantin Opriţoiu, ambulanţier.

Firma de pază, depăşită de situaţie

Spitalul de Urgenţă are agenţi de pază care ar trebui să oprească accesul maşinilor particulare în incinta spitalului şi să elibereze locurile de parcare special amenajate pentru ambulanţe. I-am surprins pe doi dintre ei la muncă ieri. Unul, chiar în parcarea de lângă Unitatea de Primiri Urgenţe, în timpul unui schimb de replici cu şoferul unei ambulanţe, care îi reproşa că nu are pe unde să iasă din curtea spitalului din cauza unor autoturisme lăsate aiurea. „Şi ce vrei, domnule, să le fac, să mă iau la bătaie cu ei?“, a venit răspunsul detaşat al agentului de pază. La zece metri distanţă, la poarta principală a spitalului, un alt agent de pază ridica bariera ca să permită accesul altor autoturisme cu toate că în curtea spitalului nu se mai putea arunca un ac din cauza aglomeraţiei. „Trebuie să faceţi ceva, pentru că sunt două ambulanţe blocate în curtea spitalului! Li s-a transmis prin staţie că trebuie să plece la un caz, dar nu pot să se mişte“, i-a transmis un medic de la UPU. „Nu pot face nimic! Toţi spun că au venit cu bolnavi în maşină. Iar dacă nu le dau voie, sar la bătaie. Parcă a înnebunit toată lumea. M-au ameninţat şi cu sabia. Şi pentru cinci milioane, cât am salariu, nu cred că merită să-mi risc viaţa“, a venit răspunsul agentului de pază.

Teoria drobului de sare

Conducerea administrativă a Spitalului de Urgenţă Craiova a refuzat mai întâi să creadă că în curtea unităţii sanitare se produc astfel de evenimente, după care a găsit şi o explicaţie, însă nu şi soluţii clare. „Avem peste 1.000 de bolnavi internaţi în acest moment în spital. Dacă la acest număr de bolnavi avem şi un număr corespunzător de vizitatori, vă imaginaţi ce aglomeraţie se produce. Vom încerca să rezolvăm problema prin introducerea unor tichete de acces pentru ca angajaţii spitalului să poată intra pe Poarta 2. Sperăm că în felul acesta se va mai reduce aglomeraţia de la Poarta 1“, a declarat Fănel Văduva, directorul administrativ al spitalului. Cât despre agenţii de pază ai SC ARDIA SRL, cu care Spitalul de Urgenţă are contract, Fănel Văduva a declarat că îşi fac treaba aşa cum pot, dar sunt mereu ameninţaţi şi înjuraţi.
Directorul administrativ a mai spus că în nici un caz nu va interzice accesul vizitatorilor în curtea spitalului, pentru că aglomeraţia de acum este normală după perioada sărbătorilor de iarnă, iar problema se va rezolva de la sine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII