13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVietnamul - promovat la Universitatea din Craiova

Vietnamul – promovat la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova a fost aleasă de Ambasada Vietnamului în România pentru consolidarea relaţiilor dintre cele două ţări.

Reprezentanţii Ambasadei Republicii Socialiste Vietnam în România şi cei ai Universităţii din Craiova au organizat ieri simpozionul „Vietnamul – oportunităţi de cooperare“. Cu acest prilej, ambasadorul Vietnamului în România, excelenţa sa Nguyen Quang Chien, dar şi consilierul comercial al Ambasadei, Pham Quang Thu, au prezentat un scurt film documentar despre Vietnam, dar şi o prezentare a economiei şi a oportunităţilor de colaborare dintre cele două ţări. La simpozion au luat parte reprezentanţi ai Prefecturii, cadre universitare de la majoritatea facultăţilor Universităţii din Craiova şi studenţi.
„Încercăm reînnodarea unor relaţii de prietenie între Vietnam şi România. Am ales centrul universitar craiovean recunoscut pentru pregătirea extraordinară oferită studenţilor. Poporul vietnamez este recunoscător poporului român pentru sprijin şi asistenţă semnificativă în timpul luptei pentru independenţă şi unificare, care a durat mai bine de 30 de ani. De-a lungul anilor, peste 3.000 de tineri vietnamezi au fost instruiţi în diverse specializări la nivel universitar şi postuniversitar“, a menţionat Nguyen Quang Chien.
Nicolae Panea, prorectorul Universităţii din Craiova, a precizat că Vietnamul va reprezenta unul dintre polii de dezvoltare ai lumii în toate domeniile de activitate: „O simplă incursiune prin oraşele importante ale Vietnamului ne aduce în faţă o lume cu totul aparte, nouă, europenilor. Tocmai de aceea cultura, tradiţiile, economia, turismul, educaţia sunt factori importanţi ce trebuie exploataţi pentru a consolida relaţiile dintre cele două ţări“.
Pe scena internaţională, Vietnamul are relaţii diplomatice cu 182 de ţări din lume şi relaţii comerciale cu 220 de ţări şi teritorii. În plus, Vietnamul este membru activ al multor organizaţii şi forumuri internaţionale, regionale precum ONU, OIF, ASEAN etc. şi membru nonpermanent al Consiliului de Securitate al ONU din 2008.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII