3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBiblioteca din biserică

Biblioteca din biserică

La Biserica Sfinţii Împăraţi din municipiul Târgu Jiu, credincioşii din parohie, şi nu numai, vin săptămânal petru a împrumuta cărţi. La iniţiativa preotului paroh, în incinta bisericii a fost înfiinţată o bibliotecă alcătuită din 360 de volume.

Biblioteca din Biserica Sfinţii Împăraţi este printre puţinele din judeţul Gorj şi i-a bucurat mult pe enoriaşi. Cele mai multe dintre cele 360 de volume au fost donate de conducerea Mănăstirii Lainici. Biblioteca a fost înfiinţată în anul 2002, când preotului Ionuţ Câmpeanu i-a fost dată această parohie. „Am primit un sprijin esenţial din partea Mănăstirii Lainici, de unde am primit cele 300 de volume de carte bisericească. 60 de volume ni le-au donat diverşi credincioşi, oameni bine intenţionaţi ,care ştiu că avem nevoie de cât mai multe cărţi. Credincioşii vin aici săptămânal, împrumută câte o carte, pe care o citesc acasă, în linişte“, a povestit preotul Ionuţ Câmpeanu.

Cuvântări ale marilor duhovnici

Cele mai căutate cărţi sunt cele care cuprind cuvântări ale marilor duhovnici, cuvintele pline de evlavie ale Sfinţilor Părinţi sau cele de rugăciuni. Volumele bibliotecii din biserică sunt căutate şi împrumutate de elevii şi studenţii de la teologie. „Cele mai împrumutate cărţi sunt acelea care cuprind cuvântări ale marilor duhovnici. De asemenea, elevi din şcolile din municipiu vin aici să ia cărţi care îi pot ajuta la diverse referate. Avem un registru în care sunt trecute datele din buletin ale celui care împrumută. Ni le aduce înapoi când termină de citit. Nu s-a întâmplat să nu ne aducă înapoi volumele împrumutate“, a spus părintele Ionuţ Câmpeanu. „M-am bucurat mult că au făcut bibliotecă aici. Am 65 de ani şi nu îmi este uşor să merg la altă bibliotecă. Aşa, vin la biserică şi iau şi cartea de care am nevoie. Îl citesc mult pe părintele Cleopa, pentru că în cărţile lui găsesc răspunsuri şi ajutor în orice impas aş fi“, a povestit una dintre bătrânele enoriaşe.
Părintele Ionuţ Câmpeanu şi-ar dori ca biblioteca din biserică să aibă şi mai multe cărţi, astfel că mereu face apel la credincioşii dornici să doneze cărţi bisericeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS