7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUitaţi de Salubritate

Uitaţi de Salubritate

Reprezentanţii a trei asociaţii de proprietari din cartierul craiovean Valea Roşie se plâng că Serviciul de Salubritate „uită“ adeseori să le ridice gunoiul de la ghenă.

Deşi, în mod normal, gunoiul menajer trebuie ridicat din două în două zile, pe la blocurile de pe strada Spaniei, maşinile Salubrităţii uită să mai treacă, până când locatarii disperaţi ameninţă că vor ajunge până la director. Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută la asociaţiile 1 Spania, 2 Spania, 3 Spania şi 1 Mirceşti.
„Sunt perioade în care Serviciul de Salubritate ne ocoleşte. Nu ştim ce se întâmplă, dar aşa am păţit şi săptămâna trecută, când de joi nu s-a mai ridicat gunoiul. Or, această platformă deserveşte nouă blocuri. Cinci containere se umplu foarte repede. Am tot sunat la dispecerat la Salubritate şi ne spuneau că nu vin şoferii. Le-am spus că îl voi contacta pe director. Au ajuns într-un sfârşit, duminică pe la ora 11.00. Aşa păţeşte şi domnul Luncaşu (preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 1 Spania-n.r.) la Asociaţia 1 Spania şi Asociaţia 1 Mirceşti“, a spus Constantin Nanu, preşedintele Asociaţiei 2 Spania.
Cei mai nemulţumiţi sunt locatarii care trebuie să suporte mirosul greu, mai ales când e cald, deoarece platformele sunt situate la doi-trei metri de bloc.
„În spatele blocului O24 este ghena, de unde nu s-a mai ridicat gunoiul de câteva zile. Mizerie şi bătaie de joc“, a spus Nicolae Boangiu, locatar în apartamentul 18, bloc O24 din Valea Roşie. Craioveanul nu a mai suportat muntele de gunoi de sub fereastra locuinţei sale şi s-a adresat  primarului. De la care nu a primit, bineînţeles, nici un răspuns.
Situaţia creată în ultimele zile la cele patru asociaţii pare de necrezut şi pentru directorul Serviciului de Salubritate Craiova, Sorin Ciobanu. Acesta susţine că angajaţii săi pot întârzia cel mult câteva ore, dar nu câteva zile cu ridicatul gunoiului.
„Aceşti şoferi au o normă de făcut în cele opt ore de muncă. În caz contrar, ajung să lucreze peste program. Nu cunosc această situaţie, dar nu cred că angajaţii de la Salubritate nu trec pe la platformele de gunoi ale oraşului, pentru că există un program bine stabilit. Am să cer informaţii suplimentare, pentru a şti ce s-a întâmplat în această zonă a oraşului“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII