8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSănătate mintală pentru deţinuţi

Sănătate mintală pentru deţinuţi

Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova derulează, începând din 20 iulie, proiectul „Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală şi dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mintală“.
Finanţat prin Programul PHARE 2006, proiectul a fost iniţiat de Fundaţia Reforma Justiţiei Penale, implicând în mod activ Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate.
„Acest proiect urmăreşte acordarea asistenţei în domeniul sănătăţii mintale în unităţile penitenciare, în vederea creşterii capacităţii acestora de a asigura eficient servicii de sănătate mintală pentru grupul vulnerabil reprezentat de persoane private de libertate“, a spus Dorina Preduţ, purtătoare de cuvânt în cadrul PMT Craiova.
Proiectul se va desfăşura până în luna octombrie, activităţile constând în evaluarea şi mobilizarea resurselor în domeniul sănătăţii mintale la nivel de comunităţi locale, în elaborarea, testarea, adoptarea şi iniţierea implementării procedurilor managementului de caz în domeniul sănătăţii mintale.
În acest sens, vineri, 24 iulie, PMT Craiova a fost gazda unei întâlniri de lucru în cadrul proiectului. La aceasta au participat medici psihiatri, psihologi, asistenţi sociali şi personalul de specialitate al penitenciarului implicat în managementul de caz în domeniul sănătăţii mintale. „În cadrul sesiunii de lucru au fost iniţiate colaborări între aşezământul penitenciar şi partenerii din comunitate în domeniul sănătăţii mintale în scopul facilitării accesului la servicii de calitate pentru persoanele private de libertate, în vederea reîntoarcerii acestora în familie şi comunitate recuperaţi din punct de vedere medical şi social“, a mai spus Dorina Preduţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII