16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedici amendaţi pentru certificate cu nereguli

Medici amendaţi pentru certificate cu nereguli

Opt medici de familie din judeţul Gorj au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru că au eliberat unor angajaţi din minerit certificate medicale fără justificare.

Sute de angajaţi ai Complexurilor Energetice de la Rovinari, Turceni şi din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia au beneficiat de concedii medicale în mod nejustificat. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a efectuat mai multe controale la medici de familie la care sunt înscrişi salariaţi ai unităţilor din minerit şi energie şi a descoperit o serie de nereguli în ceea ce priveşte legalitatea actelor emise, comise pentru ca angajaţii să poată beneficia de concedii medicale. Pentru a-şi rezolva problemele personale, unii mineri şi energeticieni au preferat să apeleze la medicul de familie în momentul în care au epuizat zilele din concediul de odihnă anual. Rezultatele verificărilor au fost surprinzătoare pentru conducerea CJAS, care a luat decizia de a sancţiona cadrele medicale implicate în eliberarea de acte medicale fără suport real.  

Au fost amendaţi  

Potrivit şefului instituţiei, medicii de familie care au eliberat pe bandă rulantă certificate medicale angajaţilor de la cele două complexuri energetice şi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia au fost amendaţi de reprezentanţii CJAS Gorj. Conducerea acestei instituţii a anunţat de mai mult timp că va face verificări în privinţa modului în care s-au eliberat aceste certificate. „Verificările Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au dus la concluzia că opt medici de familie şi ortopezi au eliberat sute de certificate medicale, unele în mod nejustificat. Sancţiunea aplicată pentru o asemenea faptă a fost de 2.500 de lei, cu posibilitatea de a se achita doar jumătate din minimul prevăzut de lege, adică 1.000 de lei, în 48 de ore“, a declarat Daniel Titu Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS