3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO fetiţă de 12 ani a devenit mamă

O fetiţă de 12 ani a devenit mamă

O fetiţă de 12 ani a adus pe lume un copil la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Bebeluşul, un băieţel de 3,100 kg, s-a născut zilele trecute şi este sănătos, după cum spun medicii. Proaspăta mămică, Frunza P., este din judeţul Argeş, iar tatăl copilului, Iulică Adam, de 18 ani, este din Piatra-Olt. Cei doi locuiesc împreună de un an, la Piatra-Olt, după cum spun rudele. „La noi aşa e. Copiii se căsătoresc de mici. Dacă ei s-au iubit, eu ce să le fac? Le facem nuntă când împlineşte fata 18 ani“, a spus Lenuţa Adam, bunica bebeluşului. Femeia susţine că va avea grijă de nepotul ei: „E primul nepot, poate de-aia îl şi iubesc atât de mult. O să am grijă de copil, că avem cu ce să îl creştem“. Tinerii părinţii au mers miercuri la Primăria Slatina pentru a lua certificatul de naştere al micuţului. Zilele acestea, spun medicii, bebeluşul şi mămica lui vor fi externaţi.

„Vom face o anchetă“

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) susţin că vor efectua o anchetă în acest caz. „În general, nu prea avem ce să facem în astfel de cazuri dacă părinţii bebeluşului şi famiile lor vor să păstreze copilul şi au condiţii să îl crească. Vom merge la domiciliul fetei, să vedem dacă are condiţiile necesare pentru creşterea copilului, iar dacă nu, bebeluşul şi mama vor fi internaţi într-un centru din cadrul Direcţiei. Din ce am înţeles, nu se pune problema în acest caz“, a spus Luminiţa Tudora, directoarea DGASPC Olt.   
Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi reprezentanţii DGASPC Olt spun că au mai întâlnit cazuri de mame minore, dar nici unul în care să fie implicată o fetiţă de 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII