3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Case de schimb valutar închise

Două puncte de lucru din trei ale unei societăţi care are ca obiect de activitate schimbul valutar au fost închise ieri, de Garda Financiară, în urma sesizărilor clienţilor, care au reclamat că nu au primit bonuri fiscale şi nu li s-a întocmit buletinul de schimb. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, marţi, un bărbat a sesizat că la o operaţiune de schimb valutar efectuată la o casă de schimb din Craiova nu i-a fost eliberat bon fiscal. Ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Dolj au efectuat controale simultane la cele trei puncte de lucru ale societăţii comerciale patronate de cetăţeanul iranian K.D.A., de 40 de ani. Acţiunea oamenilor legii s-a încheiat la ora 17.00. IPJ Dolj a comunicat că la cele trei case de schimb valutar au fost găsiţi 4.632 de lei, bani proveniţi din efectuarea de operaţiuni de schimb valutar fără a fi întocmite buletinele de schimb valutar şi fără eliberarea de bonuri fiscale. Patronul societăţii a fost sancţionat în baza OG nr. 28/1999 cu o amendă în valoare de 8.000 de lei. Inspectorii Gărzii Financiare au dispus ca activitatea a două dintre cele trei case de schimb valutar deţinute de cetăţeanul iranian să fie suspendată pentru trei luni.

Aldezir MARIN

Pensii majorate pentru 14.000 de doljeni

În luna iunie, aproximativ 14.000 de pensionari din Dolj vor primi pensiile majorate, în medie cu 43 de lei, a precizat Ileana Ciutan, directoarea Casei Judeţene de Pensii Dolj. „Este vorba despre pensionarii din perioada 1.01.1994 – 1.04.2001, respectiv tranşa a treia de evaluare, conform OUG nr. 219/2008, privind majorarea punctajului pentru anii lucraţi în grupa I şi a II-a de muncă“, a precizat Ciutan. Persoanele care au ieşit la pensie după 1 aprilie 2001 vor primi pensiile majorate, conform actului normativ amintit, în octombrie.

Ramona OLARU

Secretarul general al ANI, anchetat de DNA

Horia Georgescu, secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), este anchetat de procurorii DNA pentru fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu. Procurorii au audiat mai mulţi angajaţi ai ANI, dar şi ai Consiliului Naţional de Integritate (CNI). Horia Georgescu este cercetat cu privire la modul în care a ajuns să ocupe funcţia de secretar general al ANI, deşi nu îndeplinea aproape nici o condiţie, şi cum s-au cheltuit 24.000 de euro din fondurile instituţiei.

NewsIn

Spectacolul Culorilor

Galeriile de Artă ale Bibliotecii Judeţene Dolj „Alexandru şi Aristia Aman“ au găzduit marţi, 12 mai, vernisajul expoziţiei de pictură a micuţei artiste de şase ani Ioana Victoria Nedelcu. Aflată la cea de-a treia expoziţie personală, aceasta a adus în faţa publicului „o pictură veselă, născută dintr-o joacă a culorilor“, cum a descris-o muzeograful Gherghe Crăciunoiu, prezent la vernisaj. „Tata în alb şi negru“, „Masca supărată“, „Vesel-trist“, „Regina măştilor“, „Dovleacul fericit“, „Degeţica la doamna Şoricel“ sunt doar câteva dintre lucrările care vor putea fi admirate timp de o săptămână la galeriile bibliotecii.

Mirela MARINESCU

Kaufland, amendată cu 20.000 de lei

Societatea Kaufland, din Slatina, în depozitul căreia reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt au găsit sâmbătă peste 18.000 de ouă expirate, a fost amendată cu 20.000 de lei. Potrivit directorului DSVSA Olt, Veronel Bolborea, angajaţii hipermarketului au fost sancţionaţi pentru că nu trebuia să depoziteze ouăle, al căror termen de valabilitate expirase de câteva zile, lângă celelalte produsele, ci separat. Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit ouăle în depozitul Kaufland în urma unui control. Ouăle urmează să fie predate unei firme, în vederea distrugerii.

Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS