5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParada motocicliştilor şi a maşinilor de epocă

Parada motocicliştilor şi a maşinilor de epocă

De Zilele Oraşului Târgu Jiu, municipalitatea va organiza două parade inedite: una a motocicliştilor şi cealaltă a maşinilor de epocă, aduse tocmai de la Bucureşti.

Cea de-a IX-a ediţie a Zilelor Oraşului Târgu Jiu va avea loc în perioada 18-24 mai. Programul evenimentelor este presărat cu multe surprize, printre care şi o expoziţie de maşini de epocă şi o paradă a motocicliştilor. Pe 20 mai, la ora 18.30, în Grădina Publică, poliţistul Aurelian Şuţă va face o demonstraţie de caricatură. A doua zi, la prânz, la biserica din centrul municipiului va avea loc o slujbă religioasă dedicată sfinţilor ocrotitori ai municipiului şi vor fi oferite cadouri aniversare târgujienilor care poartă numele de Constantin şi Elena. Una dintre surprizele rezervate târgujienilor anul acesta este o paradă a motocicliştilor, care se va desfăşura pe 21 mai. Seara se va încheia cu un spectacol de dansuri sportive şi de societate susţinut de Şcoala de dans „Ritmo Caliente“ din Bucureşti. Pe 22 mai, în zona centrală a municipiului se va desfăşura o expoziţie de maşini de epocă aduse de la Bucureşti. La lăsarea serii, în Piaţa Prefecturii va avea loc un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Artistic „Doina Gorjului“.

Final cu focuri de artificii

La sfârşitul săptămânii vor fi mai multe concursuri: turneu de tenis pentru copii şi cupa municipiului la motocros. „Pe 23 mai, în Piaţa Prefecturii va avea loc “Ziua Majoratului” – sărbătoarea tuturor adolescenţilor care au împlinit sau împlinesc 18 ani în acest an. Seara va concerta trupa Reflex. Fanfara Armonia va oferi un spectacol în Grădina Publică, iar la ora 20.00, la Sala Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” va avea loc un recital al Orchestrei de Cameră Lyra Gorjului. Manifestările ocazionate de Zilele Oraşului se vor încheia cu un concert pe insuliţă, în timpul căruia vor cânta Anda Adam, Animal X, Smiley şi Morandi. Seara se va încheia cu focuri de artificii“, a precizat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

Târgul meşterilor populari din Oltenia

În perioada manifestărilor ocazionate de Zilele Oraşului va avea loc şi prima ediţie a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia. Ca de obicei, expoziţia va fi cu vânzare, multe dintre obiectele prezentate fiind unicat. „Se încearcă scoaterea la lumină a oamenilor talentaţi din Oltenia. Vor fi invitaţi 20 de meşteri ceramişti, sculptori şi pictori. În judeţul nostru mai există doar patru meşteri ceramişti. Este important să reuşim să păstrăm aceste meserii“, a spus Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor.

Manelişti la Zilele Oraşului Rovinari
La sfârşitul acestei săptămâni, locuitorii din Rovinari se vor distra de Zilele Oraşului alături de manelişti celebri: Florin Peşte, Diana, Alex de la Orăştie şi Laura, Costel Ciofu, Varză şi Mihai Priescu. În ultima zi de petrecere, duminică, vor cânta Nicoleta Guţă şi Luminiţa Puşcaş, Călin Crişan şi Tinu Vereşezan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU