7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZilele Severinului

Zilele Severinului

Severinenii vor sărbători, începând de astăzi, Zilele Municipiului. Evenimentul, ajuns la ediţia a XVII-a, se va desfăşura pe parcursul a patru zile. Primarul oraşului, Constantin Gherghe, a renunţat la îngrămădirea tuturor activităţilor în zona străzii Crişan şi a ales ca locaţii principale de desfăşurare platoul din faţa Palatului Cultural „Theodor Costescu“ şi pădurea Crihala.
Cinstirea patronului spiritual al Severinului, Sfântul Gheorghe, este an de an un prilej pentru autorităţi să îi mai înveselească puţin pe oameni. „Avem deja mai multe locaţii, la pă­dure va fi muzică populară, muzică uşoară în faţa tea­trului, un festival la Cetatea medieva­lă, avem multe ma­ni­fes­tări. Îi aşteptăm cu drag pe se­ve­rineni să-şi aleagă din acest pro­gram vast şi bogat al Zi­le­lor Severinului“, a de­cla­rat primarul Cons­tan­tin Gher­ghe.

Programul spectacolelor

Astăzi, de la ora 20.30, la pă­du­rea Crihala va avea loc un spectacol extraordinar al Ansamblului de muzică po­pulară „Maria Tănase“ din Craiova, care îi va a­vea cap de afiş pe Petrică Mâ­ţu Stoian, Niculina Stoi­can, Constantin En­cea­nu. Seara va continua cu muzică uşoară în faţa tea­trului şi cu un concert sus­ţinut de trupa Ho­lo­graf. Mâine, la pădurea Crihala va avea loc concertul An­sam­blu­lui „Ciorcârlia“, cu Aneta Stan, Steliana Sima şi mulţi alţi solişti. Seara, în fa­ţa teatrului, vor con­cer­ta Hea­ven şi Vama. La Ce­­ta­tea medievală va avea loc un spectacol medieval ine­­dit. Sâmbătă, vor urca pe scena a­me­najată la pădurea Cri­ha­la îndrăgiţii interpreţi ai Ansamblului „Da­nu­bi­us“, cu rapsozi ai cântecului popular me­he­dinţean: Luciana Vă­du­va Sfetcu, Alina Moţi Dră­ghia şi Ionela Bă­dă­lan. Tot sâmbătă, în faţa tea­trului, va avea loc recitalul tru­pei Talisman. În ultima seară a eve­ni­mentului, la pădure se va desfăşura un spectacol al or­ches­trei conduse de Nucu Dră­ghia şi invitaţii săi, iar la teatru, trupa Compact va susţine un concert ex­tra­ordinar. Manifestările de­dicate ediţiei a XVII-a a Zilelor Se­ve­ri­nu­lui se vor încheia cu un spectaculos foc de arti­fi­cii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS