17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Covoraş de baie confecţionat din muşchi de pădure

O elveţiancă a creat un covoraş de baie confecţionat din muşchi. După cum informează site-ul ananova.com, covorul format din 70 de muşchi de apă şi de pădure stă chiar lângă cadă şi este menţinut în viaţă de apa care picură de pe corpul celui care iese din duş. Inventatoarea, Nguyen La Chanh, spune că acest covoraş-minune este foarte relaxant şi are nevoie de foarte puţină îngrijire. „Ideea de la care a luat naştere această invenţie a fost găsirea unei soluţii pentru a ţine mai multe plante în casă. Am descoperit că nu numai plantele pot trăi şi altfel decât în ghivece. Cred că un astfel de covoraş va fi apreciat de toţi cei care îşi doresc să aibă un colţ din natură în propriul apartament. Este foarte moale şi dă o senzaţie de relaxare totală. În plus, nu are nevoie de îngrijiri speciale“, a explicat elveţianca. În prezent, Nguyen La Chanh caută o sursă de finanţare pentru a putea produce aceste covoraşe în serie, întrucât pentru „prototip“ a avut nevoie de 220 de euro.

Aceleaşi numere la loto, extrase
de două ori la rând

În statul american Nebraska s-a întâmplat unul dintre cele mai puţin probabile lucruri din istoria loteriei locale: două zile la rând au fost extrase aceleaşi numere câştigătoare. După cum informează site-ul zigonet.com, în Nebraska numerele câştigătoare la loto sunt generate la întâmplare de două computere separate. Purtătorul de cuvânt al loteriei, Brian Rockey, a explicat că, la prima extragere, unul dintre calculatoare a ales numerele 1, 9 şi 6, iar a doua zi, celălalt calculator a generat aceleaşi numere, în aceeaşi ordine. Potrivit experţilor, şansele ca aşa ceva să se întâmple erau de una la un milion. Rockey a mai precizat că la prima extragere a existat un mare câştigător, care a „umflat“ potul de 600 de dolari, însă persoana respectivă nu a mai jucat aceleaşi numere şi a doua zi, când câştigul a fost împărţit de alţi trei jucători la loto.

Antrenor de fitness, solidar cu clienţii supraponderali

Un antrenor de fitness din Melbourne a început o dietă compusă numai din şuncă şi lapte cu ciocolată, scopul său fiind de a se îngrăşa cu 40 de kilograme. După cum informează site-ul news.com.au, antrenorul a fost motivat de dorinţa de a înţelege mai bine clienţii supraponderali care vin la sală. Paul „PJ“ James este un fost manechin, care şi-a propus să ajungă la 120 de kilograme pentru a-i putea ajuta mai eficient pe clienţii cu probleme de greutate. „Dintotdeauna am ştiut ce să le spun oamenilor care voiau să slăbească şi ce exerciţii fizice să le propun, dar niciodată nu am ştiut cum se simt şi prin ce trec. Ştiu că este riscant pentru sănătate ce fac eu, dar sunt sub atenta supraveghere a unor specialişti“, a explicat PJ. El a mai spus că la început corpul nu l-a ajutat să se îngraşe, dar că, de când a reuşit, clienţii lui au început să-l privească altfel. „Oamenii sunt foarte miraţi când mă aud îndemnându-i să facă sute de abdomene, iar burta mea este la fel de mare ca a lor“, glumeşte PJ. „Nu regret decizia mea, pentru că sunt convins că până la urmă va avea rezultatele scontate. În plus, de ce să nu recunosc, îmi place să mănânc“, a mai spus antrenorul de fitness.

Alyson Hannigan are o sarcină
cu probleme

Actriţa Alyson Hannigan, pe care o cunoaştem din serialul „Buffy, spaima vampirilor“, dar şi din seria de filme „Plăcinta americană“, este însărcinată în luna a cincea şi se teme că sarcina i-a afectat creierul. După cum informează site-ul starpulse.com, vedeta spune că, din cauza dezechilibrului hormonal. Hannigan, de 34 de ani, spune că are foarte multe pofte şi că mănâncă şi cele mai ciudate combinaţii de alimente, dar că efectul cel mai grav al sarcinii este faptul că şi-a pierdut capacitatea de a se concentra. „Nu mă mai recunosc. Obosesc foarte repede şi câteodată mă simt ca un ursuleţ Koala drogat. Mai nou, poftesc la bere de ghimbir“, a povestit actriţa îngrijorată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU