24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesorii mai aşteaptă al treisprezecelea salariu

Profesorii mai aşteaptă al treisprezecelea salariu

Lista nemulţumirilor profesorilor doljeni rămâne deschisă: al treisprezecelea sala-riu şi tichetele-cadou pentru anul trecut sunt drepturile de care dascălii se consideră privaţi.

Pentru profesorii care mai aveau o speranţă că în această lună vor lua al treisprezecelea salariu, răspunsul primit ieri de reprezentanţii sindicaliştilor preuniversitarilor doljeni nu este tocmai îmbucurător. Din spusele acestora, „cu mari eforturi“ şi întârziere de câteva zile s-au asigurat salariile cadrelor didactice pentru luna decembrie. „Domnul ministru de finanţe a venit cu propunerea ca al treisprezecelea salariu să fie acordat în tranşe, după stabilirea bugetului pe 2009. Am fost informaţi că în cursul săptămânii viitoare se va discuta despre acest salariu, deci, deocamdată, nici nu se pune în discuţie acordarea banilor“, a precizat Constantin Lungulescu, vicepreşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Dolj, filiala „Spiru Haret“.

 

Tichete-cadou restante

 

Şi dacă pe al treisprezecelea salariu profesorii doljeni nu se pot baza, nici măcar despre tichetele-cadou restante nu au veşti bune.

Unii dintre ei se pot considera norocoşi, deoarece au primit o parte din ele. „Tichetele-cadou se acordă pentru patru evenimente de peste an: la început de an şcolar, de Paşti, pe 5 octombrie şi de Crăciun. Nu au acordat tichete-cadou angajaţilor unităţilor şcolare Primăriile din Mârşani, Gighera, Băileşti, Filiaşi etc., iar pentru şcolile din Craiova au fost date doar pentru două evenimente: de Paşti şi pe 1 septembrie“, a adăugat Lungulescu.

În cazul neacordării tichetelor-cadou şi a celui de-al treisprezecelea salariu, sindicaliştii preuniversitari ameninţă cu intentarea unor noi procese. Scăpaţi de chemarea în instanţă sunt primarii din Işalniţa, Bârca, Robăneşti, Mischii, Calafat, care şi-au respectat promisiunea şi au dat tichetele-cadou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII