13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii ameninţă cu proteste

Poliţiştii ameninţă cu proteste

Sindicatul poliţiştilor ameninţă că-şi scoate cei aproximativ 45.000 de membri în stradă dacă la întâlnirea cu ministrul internelor şi reformei administrative, Cristian David, nu vor obţine un răspuns favorabil în privinţa unor doleanţe anunţate în urmă cu mai bine de un an.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Liviu Butunoi, a declarat că speră să obţină, în urma întâlnirii de ieri, cu ministrul Cristian David, rezolvarea problemelor legate de orele suplimentare, să semneze acordul privind raporturile de serviciu ale poliţiştilor şi să fixeze date la care ministerul să propună parlamentului modificarea unor acte legislative.

 

„Vom cere sprijinul organizaţiilor internaţionale“

 

În caz contrar, a spus Butunoi, sindicatul, care are peste 45.000 de membri, este hotărât să-şi ceară drepturile prin proteste. „Pe lângă mitinguri şi pichetări în semn de prostest, vom cere sprijinul organizaţiilor internaţionale la care suntem afiliaţi“, a declarat Butunoi, precizând că unele revendicări au fost anunţate în urmă cu peste un an.

Potrivit lui Butunoi, poliţiştii afiliaţi la sindicatul pe care îl reprezintă cer, printre altele, asigurări de viaţă, semnarea acordului privind raporturile de serviciu şi promovarea proiectului de act normativ privind majorarea coeficientului de ierarhizare a funcţiilor. Altă doleanţă a poliţiştilor este deblocarea posturilor din structurile MIRA. În felul acesta, susţine Butunoi, poliţiştii şi-ar desfăşura activitatea în condiţii optime şi nu ar mai fi obligaţi să facă ore suplimentare, care nu sunt plătite.

Butunoi a precizat că doreşte şi modificarea legislaţiei privind pedepsirea infracţiunii de ultraj, astfel încât poliţistul să fie protejat la fel ca şi magistraţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII