10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii vor examen de admitere

Studenţii vor examen de admitere

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) solicită reintroducerea examenului de admitere la facultate, în urma unui sondaj care arată că aproape toţi studenţii au copiat sau au văzut colegi care au copiat la bacalaureat.

„Noi am descoperit multe cazuri de elevi care au terminat bacalaureatul cu medii mai mari de 9 şi au intrat la facultate cu 6. Pe de altă parte, din cauza modului de finanţare a universităţilor, mulţi elevi care dau la facultate ajung acolo pe nedrept. Spre exemplu, la facultăţile unde concurenţa este foarte mică, e nevoie să se acopere măcar un minimum de locuri cu aşa-numiţii «studenţi de salariu», a căror intrare la facultate este necesară în condiţiile în care profesorii nu sunt plătiţi dacă nu au cui să predea“, a declarat preşedintele UNSR, Gabriel Petrea.

 

Copiatul a evoluat

 

Potrivit UNSR, începând din 2008, la doar patru dintre cele 13 facultăţi din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti se mai organizează examen de admitere, existând astfel riscul ca învăţământul de stat să aibă aceleaşi probleme ca şi cel privat. „Dacă se organizează examen de admitere, elevii fără nici un fel de merite, care sunt obişnuiţi să copieze, nu vor mai putea să intre la facultate fără să înveţe“, a explicat Petrea, citat de NewsIn.

În aceste condiţii, UNSR va cere, printr-o scrisoare adresată Consiliului Naţional al Rectorilor, reintroducerea examenului de admitere la facultate. Unul dintre motive, susţin reprezentanţii studenţilor, este şi acela că tehnicile de copiat au evoluat foarte mult.

Într-un top al acestora, pe primul loc se află hands-free-ul invizibil, metodă aproape imposibil de depistat, care ar asigura o rată de promovabilitate de 100%. Mai există însă şi metode clasice, cum ar fi „servitele“, adică lucrări scrise înainte de examen sau scrisul în palmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII