15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFacultăţile craiovene, în campanie

Facultăţile craiovene, în campanie

Universitatea din Craiova şi-a deschis porţile pentru absolvenţii de liceu. Facultăţile şi-au scos la tarabă oferta de locuri şi specializări şi au încercat să îi convingă pe liceeni să studieze pe meleaguri autohtone.

 

Cetatea Băniei este cuprinsă de campanii în aceste zile. Dacă oamenii politici îşi fac campanie electorală pentru alegerile locale, liceele şi facultăţile doljene se luptă pentru absolvenţi. În timp ce în holul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ se desfăşoară Bursa ofertelor şcolare, unde liceele au prezentat oferta lor educaţională, în holul Facultăţii de Agronomie, facultăţile din cadrul Universităţii din Craiova încearcă să-i atragă pe viitorii studenţi.

 

„Ieri elev, azi student, mâine masterand“

 

Cu sloganul „Ieri elev, azi student, mâine masterand“, Universitatea din Craiova a deschis porţile pentru două zile elevilor din clasele terminale de liceu, care vor să se informeze despre specializările facultăţilor şi vor să experimenteze viaţa de student. Dacă unele facultăţi au încercat să îşi atragă studenţii prin diferite sloganuri şi pliante explicite, altele au preferat să îşi facă publicitate într-un mod sobru, în ton cu mediul universitar, şi s-au limitat la a prezenta într-un pliant oferta educaţională.

Facultatea de Istorie, Filosofie, Geografie a ales să îşi promoveze specializările prin mesaje ca „Aleg Istoria la Universitatea din Craiova pentru că…“ sau „Aleg Relaţii Internaţionale şi Studii Europene pentru că…“, „Alege să studiezi Filosofia“, „Alege specializarea Sociologie“ sau „De ce să aleg Geografia“. Răspunsurile la aceste întrebări se găsesc în interiorul pliantelor. Prin mesajul „Află, înţelege, comunică“, Facultatea de Istorie, Filosofie, Geografie şi-a prezentat şi cea mai nouă specializare, Jurnalismul, unde liceenii pot concura pe 60 de locuri, zece la buget şi 50 la taxă.

 

La cules de pliante

 

Clienţii, liceeni din tot judeţul, nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi şi au venit la târg încă de la primele ore ale dimineţii. S-au plimbat, au luat pliante, s-au uitat miraţi la cărţile pe care facultăţile le-au avut la standuri, fără să ştie că le vor avea de cumpărat şi învăţat în viitor, au făcut poze şi au plecat acasă. Dacă au fost convinşi de calitatea învăţământului universitar autohton se va vedea peste două luni. „Am venit pentru că este o bună ocazie să mă informez, dar nu ştiu dacă voi rămâne aici, la Craiova. Vreau să urmez Relaţiile Publice“, a spus Ioana Călugăru, elevă în clasa a XII-a. Alţii au fost încântaţi de numărul mare de locuri scoase pe piaţă de facultăţi. „Vreau să dau la Drept şi, cum sunt peste 500 de locuri, intru sigur la o secţie. Nici nu îmi fac griji pentru admitere“, a spus Lucian, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova.

 

Student pentru o zi

 

Proiectul Zilele Porţilor Deschise se va desfăşura timp de o săptămână, prima etapă fiind acest târg de oferte educaţionale, care va fi deschis până sâmbătă, la ora 17.00. „Proiectul Zilele Porţilor Deschise se află la a VI-a ediţie şi are ca scop sensibilizarea şi sporirea gradului de informare în rândul tinerilor viitori studenţi cu privire la informaţii legate de alegerea rutei profesionale, programele de studii existente la nivel de universitate şi participarea directă a viitorilor studenţi la diferite cursuri corespunzătoare opţiunilor acestora. Proiectul premergător Zilelor Porţilor Deschise a fost Caravana Învăţământului European, ce s-a desfăşurat pe o perioadă de două luni, martie-aprilie 2008, şi a avut ca scop prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova, în cele cinci judeţe ale Olteniei“, a precizat Stelian Bărăgan, directorul Centrului de Consiliere şi Informare Profesională din cadrul Universităţii din Craiova.

A doua etapă a proiectului se va desfăşura în perioada 26-30 mai, când liceenii pot fi studenţi pentru o zi, vor vizita facultăţile şi campusurile universitare şi vor putea participa la cursuri şi seminarii.

Înscrie-te şi eşti student!

Liceenii care doresc să fie studenţi pentru o zi se pot înscrie la [email protected] sau la sediul Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională al Universităţii din Craiova din Complexul Stunţesc TCM, Căminul nr. 8, sala 100, Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU