14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicii, undă verde la policlinicile private

Medicii, undă verde la policlinicile private

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) schimbă legile din sănătate peste noapte, bulversându-i atât pe medici, cât şi pe pacienţi. Guvernul a modificat ieri, la propunerea MSP, contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2008, la doar câteva zile după ce medicii au semnat contractele cu Casele de Asigurări de Sănătate. Motivul: în vechea formă, contractul-cadru se aplica discriminatoriu pentru anumite categorii de medici specialişti şi îi obliga pe aceştia să aibă un singur contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce a dus foarte repede la favorizarea policlinicilor de spital, în detrimentul celor particulare. Mai mult, cozile din policlinicile spitalelor au crescut, îngreunând şi mai mult accesul pacienţilor la medicii specialişti.

După modificarea contractului-cadru, medicii care lucrează la stat vor putea să furnizeze servicii medicale de specialitate şi în afara activităţii din spital, în ambulatoriul de specialitate, indiferent de forma de organizare a acestuia.

În urma modificării contractului-cadru, Casa de Asigurări de Sănătate Dolj a prelungit perioada de contractare, astfel încât medicii specialişti din policlinicile cu activitate integrată să poată să încheie contracte şi cu alte unităţi. Potrivit CAS Dolj, până pe 1 mai fuseseră încheiate, pe specialităţi clinice (cu cabinete individuale şi policlinici), 60 de contracte, cu 27 mai puţin decât în 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU