17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe bunăvoie şi din suflet...

De bunăvoie şi din suflet…

O zi de miercuri, în aparenţă ca oricare alta. În câteva minute, Cristina şi Mihai vor deveni soţ şi soţie. În faţa primăriei, emoţia le strânge inimile. Lângă ei, familia şi câţiva oameni dragi care le-au fost alături de când diagnosticul sumbru le-a întors viaţa pe dos. Acum, sunt fericiţi. Pentru câteva ore, nu se vor mai gândi la operaţia care va trebui efectuată în străinătate.

Miroase a nobleţe şi speranţă împletită cu tristeţe. Pentru amândoi, hotărârea a venit ca un lucru firesc.

E un gest pe care voiau să-l facă de mult. Acum, a sosit timpul. „Mă gândisem să-i fac o surpriză lui Mihai după sărbătorile pascale. În acelaşi timp, fără să vorbim despre asta, el se gândea să programăm nunta. Şi, în urmă cu ceva timp, mi-a spus: «Hai să ne căsătorim!»“, povesteşte Cristina.

A durat cât să treacă de birocraţie – acte şi cele necesare unei cununii civile. Şi miercuri au ajuns în sala mică a Primăriei Craiova.

Da!… pentru totdeauna

E dimineaţă. Una obişnuită, de mai vesel şi optimist. Cristina se trezeşte devreme. N-a dormit prea bine peste noapte, cu gândul la ziua cea mare. Se ridică din pat automat, făcând deja calcule în minte, programând acţiuni, aşteptând invitaţii, luându-l de mână pe Mihai, privindu-l în ochi şi spunându-i cu toată dragostea şi încrederea „Da!“. În timp ce se spală, se gândeşte la ce-a rămas de făcut: prăjiturelele, sticla cu şampania, paharele. La uşă, se aude soneria. Primii sosiţi. Din familie. Începe agitaţia. Acum se face două! Mai sunt atâtea de aranjat şi timpul trece rapid! „M-am trezit singură, de bunăvoie. M-am îmbrăcat singură, tot de bunăvoie“, glumeşte câteva ore mai târziu, după ce devine doamna Paloş. Cu doar câteva minute înainte de ora două, au păşit înăuntru încet, aproape cu teamă, urmaţi de cei apropiaţi, aşteptând cuminţi ceremonia. „Începem“, anunţă primarul. „Domnule Paloş Valentin Mihai, de bunăvoie şi nesilit de nimeni, o iei în căsătorie pe domnişoara Goiceanu Cristina?“. Aproape şoptit, gâtuit de emoţie, Mihai răspunde prompt: „Da“. Primarul îl priveşte şi continuă ceremonia: „Domnişoară Goiceanu Cristina, de bunăvoie şi nesilită de nimeni, îl iei în căsătorie pe domnul Paloş Valentin Mihai?“. Fata zâmbeşte, rostind un „da“ hotărât şi privindu-l cu drag pe băiatul scump, pe care-l ţine de mână.

Când cuvintele nu-şi mai au rostul

Îmbrăcată într-un sacou crem şi o fustă neagră, Cristina zâmbeşte permanent. Îl soarbe din ochi pe Mihai şi, din când în când, îl prinde de mână şi îi surâde numai lui. Emoţionat, aproape stângaci, proaspătul soţ deschide cu pocnet sticla de şampanie şi toarnă uşor în pahare. Felicitări, poze, strângeri, încurajări şi lacrimi. Părinţii mirilor îi îmbrăţişează cu speranţă şi dragoste, mândri, trişti şi bucuroşi, în acelaşi timp. Şi când nu sunt unul lângă celălalt, privirile mirilor se caută până se descoperă. Lângă balconul din fier forjat, se opresc pentru câteva cadre. „Foto!“, le strigă băiatul cu aparatul şi amândoi îl privesc brusc, aproape în transă, ca şi când un clic i-ar fi trezit din hipnoză şi i-ar fi adus în prezent dintr-o lume care e numai a lor.

În rochie de mireasă

Peste nici două săptămâni, Mihai şi Cristina se vor cununa şi în faţa lui Dumnezeu. Masa va avea loc şi darurile vor fi primite pe 17 mai, spre seară. Dar cel mai de preţ dar îl reprezintă sănătatea şi viaţa lor, pe care de acum o vor petrece, oficial, împreună. Cu doar câteva zile înainte de cununie, Fundaţia Gazeta de Sud a transferat în contul lui Mihai 2.630 de lei, primiţi de la oamenii generoşi care vor să-i ajute, înlesnind strângerea fondurilor pentru transplantul de măduvă. Ei sunt: Cosmin Bogdan (100 de lei), Maria Ionescu (100 de lei), Lelia Georgians Crăciun (20 de lei), Adrian Şerban (50 de lei), Carmen-Ileana Sărăcin (100 de lei), Valerica Stănoi (50 de lei), Andreea Hristea (420 de lei), Oana Meche (50 de lei), Elena Cosmin Ciobanu (50 de lei), Ioana Cihocaru (20 de lei), Sever Petrică Frăţilă (50 de lei), Amelia Anto Cireşoiu (100 de lei), Viorel Rădulescu (50 de lei), Vasilica Dumitrescu (50 de lei), Elena Popa (100 de lei), Gabriel Firulete (30 de lei), Cătălin Ţugui (50 de lei), Marian Olaru (70 de lei), Paul Tascău (70 de lei), Zemtev Nicolae (300 de lei), Roxana Văileanu (100 de lei), Marian Voican (100 de lei), Cosmin Sandu (350 de lei), Ion Popescu (100 de lei), STELDICO SERV COM SRL (150 de lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII