11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon îşi face cartier la Jiu

Solomon îşi face cartier la Jiu

Consilierii locali din Bănie au aprobat un plan urbanistic în care este prevăzută construirea unei baze sportive, a unui hotel cu 13 niveluri şi a unui cartier de locuinţe în apropierea Jiului, dar şi a rampei ecologice.

 

Un proiect nebun a fost înregistrat în ultimul ceas pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Municipal Craiova. Solomon Wigler, evreu, după spusele tizului său oltean, primarul Antonie Solomon, a solicitat municipalităţii să aprobe un plan urbanistic în care apar un hotel de 13 niveluri, un cartier de locuinţe şi mai multe terenuri de sport ultradotate, la adresa Lunca Jiului, nr. 10, unde se află în prezent fosta bază sportivă Constructorul. Documentaţia vizează exploatarea a 72.000 de metri pătraţi, teren proprietate privată. Consilierii care au apucat să vadă schiţele s-au declarat încântaţi, însă sunt sceptici cu privire la succesul investitorului, dat fiind că acest complex s-ar afla la mică distanţă de rampa ecologică.

„Ideea este curajoasă, însă cine vrea să construiască tot ce este în acest plan urbanistic se înhamă la o treabă foarte grea. În primul rând că pânza freatică este destul de sus în acea zonă, aşa că din start costurile pentru stabilizare vor exploda. În altă ordine de idei, rampa ecologică este aproape. Punctele tari ale acestui proiect ar fi conţinutul, care este frumuşel, dar şi faptul că propune o extindere a Craiovei către Jiu. Acestea sunt singurele informaţii pe care le deţinem la această oră, fiindcă documentaţia ne-a fost înmânată abia aseară (miercuri – n.r.)“, a spus şeful Comisiei de urbanism a consiliului local, arhitectul Emilian Ştefârţă. El este de părere că o faleză ar completa chiar fericit planul lui Solomon, evreul. Celălalt Solomon, Antonie, primarul Craiovei, nu a comentat ideea de populare a extremităţii Luncii Jiului, ci doar faptul că Wigler ar fi cel de-al doilea investitor în complexuri locative sau comerciale din Bănie. „Încă un Solomon! Dar ăsta e evreu. Pe Caracal, grecul Solomon (Solomon Mordechai, acţionar la firma care deţine terenul de pe strada Caracal, unde se construieşte un mall – n.r.), în Luncă, Solomon!“, s-a amuzat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII