24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTezele cu subiect unic, pentru elevii absenţi

Tezele cu subiect unic, pentru elevii absenţi

Aproximativ 800 de elevi doljeni din clasele a VII-a şi a VIII-a, care au lipsit în primul semestru la tezele cu subiect unic susţin astăzi proba la matematică. Proba va începe la ora 12.00, în unităţile de învăţământ unde există elevi care au absentat, iar durata ei este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

„La această sesiune specială a tezelor cu subiect unic participă 433 de elevi de clasa a VII-a şi 283 din clasa a VIII-a, lucrările fiind corectate într-un singur centru“, a explicat prof. Luminiţa Popescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Pe 20 februarie, elevii doljeni vor susţine teza la limba şi literatura română, iar pe 22 februarie, elevii de clasa a VIII-a vor avea teză la istorie sau geografie.

Dacă după a doua perioadă de teze pentru semestrul I vor exista elevi care vor absenta, aceştia mai pot susţine probele în sesiunea specială din lunile mai-iunie.

Pentru elevii claselor a VIII-a, media generală obţinută la tezele cu subiect unic constituie unul dintre criteriile pentru admiterea computerizată în licee şi în învăţământul profesional de stat, organizat în şcolile de arte şi meserii. Media generală la tezele cu subiect unic se calculează ca medie aritmetică, având două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la tezele cu subiect unic susţinute doar în clasa a VIII-a.

Înscrierea în licee sau în şcoli de arte şi meserii de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, în care media generală obţinută la tezele cu subiect unic, respectiv la examenul de capacitate, pentru absolvenţii de până în anul 2003 inclusiv, ori la testele naţionale, pentru absolvenţii din promoţiile 2004-2007, are o pondere de 50%, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII, de 50%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS