10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPe urmele elevilor care chiulesc de la şcoală

Pe urmele elevilor care chiulesc de la şcoală

Peste 30 de elevi au fost găsiţi de poliţiştii vâlceni în barurile şi în sălile de internet din zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea şi pe raza oraşului Băbeni.

 

Poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea au organizat joi, între orele 12.00-14.00, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise în zona unităţilor de învăţământ, precum şi a depistării elevilor care absentează de la cursurile şcolare. Cu această ocazie au fost depistaţi 20 de elevi care nu-şi justificau prezenţa în barurile şi interneturile din centrul din municipiu şi lipseau de la cursurile şcolare. „Pozitiv este faptul că nici unul dintre elevi nu consuma băuturi alcoolice şi nu practica jocuri de noroc, având o conduită corespunzătoare în dialogul avut cu poliţiştii. La terminarea acţiunii, conducerile unităţilor de învăţământ au fost informate cu privire la aspectele constatate, urmând să fie luate măsuri conform regulamentelor şcolare. Cu aceeaşi ocazie s-a procedat la instruirea barmanilor şi operatorilor de jocuri electronice cu privire la atribuţiile pe care le au şi la interdicţiile de a servi minorii cu băuturi alcoolice şi ţigări şi de a le permite acestora să practice jocurile de noroc“, a precizat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

Şi lucrătorii Poliţiei Băbeni, împreună cu reprezentanţii liceului industrial din localitate, au organizat o acţiune privind absenteismul şcolar în rândul elevilor liceului, ocazie cu care au depistat 11 dintre ei în barurile din localitate. Totodată, s-a acţionat pentru prevenirea furturilor din buzunare, prostituţie, vagabondaj şi cerşetorie, fiind depistată Sanda D., de 21 de ani, care cerşea în zona Haltei Slăviteşti, ea suferind de afecţiuni psihice. Pentru încălcarea legii a fost sancţionată mama acesteia, Elisaveta D., cu suma de 100 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII