17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMini Miss România, la cinci ani!

Mini Miss România, la cinci ani!

Are doar cinci ani, dar este deja o figură cunoscută în lumea concursurilor de frumuseţe, acolo unde, de fiecare dată, câştigă unul din primele locuri. În urmă cu o săptămână a fost desemnată Mini Miss România, iar peste o lună va concura cu zeci de copii frumoşi din toată lumea, la un concurs similar internaţional, în Egipt.

 

Blondă, cu părul nu prins în codiţe, ci tuns asimetric – în tendinţe!, dându-i un aer uşor rebel, cu ochii căprui în care sclipeşte deja timid acel inefabil mister feminin, cu un gloss discret, chiar dacă de prisos pentru buzele proaspete de copil şi, mai ales, cu gesturi pline de îndrăzneală şi dezinvoltura unui fotomodel de carieră, Alexia Roman te uimeşte de la prima vedere. Are cinci ani, o confirmă statura, anul naşterii trecut în certificat şi spusele mamei, care o însoţeşte în orice loc, la orice spectacol. Experienţa pe care a acumulat-o însă în numai un an, teancul impresionant de diplome oţinute la nenumăratele competiţii şi, în special, atitudinea emancipată pe care şi-a perfecţionat-o cu fiecare ieşire pe scenă, toate acestea pălesc în faţa vârstei. Alexia este, fără îndoială, o frumuseţe, iar peste câţiva ani va deveni, cu siguranţă, un nume cunoscut în lumea modei şi a show-bizz-ului, aşa cum visează copila încă de pe acum.

Debut la patru ani

Prima apariţie în lumina reflectoarelor a fost acum un an, când Alexia abia împlinise patru ani, o vârstă la care alte fetiţe abia dacă învăţau să pieptene păpuşile. Copila a păşit cu siguranţă şi hotărâre pe scenă, a făcut cu graţie piruetele din program, a vorbit limpede, fără pic de tremur în voce, a cântat şi a dansat uimind prin pricepere şi dezinvoltură întregul public. A câştigat premiul întâi. Şi era doar primul concurs la care participa – Festivalul Internaţional pentru Preşcolari „Copilăria în armonie“, din 2007, de la Vulcan.

„Nu mi-a fost teamă deloc“, povesteşte micuţa, zâmbind. „Învăţasem deja ce trebuie să fac: am făcut parte o vreme din Club ARTI, din Craiova, unde am urmat cursuri de canto şi modelling. Apoi m-am mutat la Palatul Copiilor, unde sunt şi astăzi, şi iau lecţii de muzică de la profesorul Iliuţă. Când am intrat pe scenă, totul a fost uşor. Şi chiar mi-a plăcut!“, zâmbeşte fetiţa de numai cinci ani.

Au urmat Mamaia Copiilor, Premiul Arlechino la Festivalul de Teatru pentru Preşcolari, de la Iaşi, diploma de excelenţă de la MiniMegastar, de la Radio România Internaţional şi de la alte multe nenumărate concursuri. În numai un an, Alexia Roman a devenit o obişnuită la astfel de competiţii şi o vedetă printre copiii de vârsta ei!

În februarie, Egiptul!

Sâmbăta trecută, copila a participat la cel mai important concurs de până acum: Mini Miss România! Competiţia a fost organizată la Palatul Copiilor din Bucureşti, sub patronajul UNESCO. După o serie de probe la care cu greu ar fi făcut faţă domnişoare mult mai experimentate şi mai înaintate în vârstă decât ea – prezentare ţinută de zi, ţinută de carnaval şi de gală, autoprezentare, interpretare muzicală fără acompaniament, interpretare live, playback după „Şatra în asfinţit“ a Loredanei Groza – după un astfel de concurs extrem de dificil, deci, Alexia Roman a câştigat locul al doilea. Urmarea? Calificarea la faza internaţională, care va avea loc în luna februarie, în Egipt.

„Va fi destul de greu, dar sunt sigură că mă voi descurca! Emoţii nu am, m-am obişnuit. Şi de ce aş avea? Sunt copii de vârsta mea, la fel de talentaţi şi frumoşi ca mine, deci nu am motive să-mi fie teamă. Cei mai buni vor câştiga“, vorbeşte ea ca un model de succes şi, de ce nu, ca o viitoare Miss World!

Pentru aşa obraz frumos, buzunarul nu e gros…

Povestea este cu siguranţă frumoasă şi probabil că nu puţini părinţi se vor gândi să-şi trimită copiii la astfel de competiţii. Trebuie să ţină cont însă de un lucru: din păcate, în România, micile talente nu sunt deloc încurajate – şi vorbim aici de un sprijin financiar, în primul rând. La toate concursurile la care a participat, Alexia Roman a mers numai pe cheltuiala familiei ei. Laura Roman, mama micuţei vedete, ni s-a destăinuit în acest sens.

„Drumurile, cazarea, ţinutele în care s-a îmbrăcat, totul, absolut totul a fost suportat din buzunarul nostru. Mai mult decât atât, premiile pe care le-a câştigat până acum au fost simbolice. Spre exemplu, la concursul de sâmbătă a primit o diplomă şi o floare… din material textil! Toate plecările prin ţară sunt suportate tot de noi. În Egipt va fi la fel: hainele va trebui să i le cumpăr eu. Dacă pentru Bucureşti mi-am permis să iau rochiţele din Sucpi, pentru Egipt mă tem că va fi nevoie de mai mult, este un concurs internaţional! Mă întreb de ce copiii nu primesc acelaşi sprijin ca adulţii? Sunt destul magazine cu articole pentru copii, care cred că ar fi încântate să ofere hainele pe care copiii noştri să le prezinte în concursuri mari din ţară şi străinătate“, şi-a exprimat opinia Laura Roman, mama ocupantei locului al doilea la concursul Mini Miss România!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII