8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaptură record de ecstasy

Captură record de ecstasy

http:http://www.youtube.com/watch?v=fYY31nwjRdI


După ce, în urmă cu o săptămână, au reţinut cinci craioveni implicaţi în trafic de droguri, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Craiova au reuşit să anihileze toată reţeaua, care se întindea până în Braşov şi Spania.

 

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova au făcut cea mai importantă captură de stupefiante sintetice de până acum din judeţul Dolj şi au reţinut opt persoane, printre care un asistent medical, un economist şi un gestionar. Trei persoane au declarat că fac parte din MISA.

Poliţiştii au „mirosit“ reţeaua de traficanţi încă din iunie, stabilindu-se că aceasta este coordonată de Ştefan Coandă, de 31 de ani, din Craiova, asistent medical la Spitalul de Urgenţă Craiova. Membrii reţelei erau craiovenii Lucian Voinea, de 31 de ani, Cătălin Dănilă, de 22 de ani, Irina Palea, de 24 de ani, Marilena Niţă, de 31 de ani, şi Laurenţiu Criveanu, de 27 de ani, economist la o societate din municipiu. Cele două tinere şi Voinea au declarat în faţa anchetatorilor că nu au ocupaţie, însă sunt membri MISA.

După trei luni de cercetări şi supravegheri, miercuri, 17 octombrie, ofiţerii BCCO Craiova au organizat trei operaţiuni de prindere în flagrant şi percheziţii domiciliare, ridicând o cantitate însemnată de droguri. „Am avut de a face cu un caz complex de trafic de droguri şi, pentru prima dată, am reuşit să identificăm în Craiova o mare cantitate de droguri sintetice, 1.124 de comprimate“, a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful BCCO Craiova. Pe lângă comprimatele de ecstasy, au mai fost ridicate un kilogram de canabis, 20 de grame de haşiş, cinci grame de cocaină şi două grame de speed.

Droguri aduse din Ungaria şi Spania

Conform poliţiştilor, pastilele de ecstasy erau procurate din Ungaria de Tibor Csomortani, de 31 de ani, din Braşov, cu un euro bucata. Comprimatele erau vândute apoi lui Cristian Aldea, de 30 de ani, tot din Braşov – gestionar la o fabrică de mezeluri, cu trei euro bucata. Acesta din urmă i le vindea craioveanului Coandă cu zece euro, pastilele de ecstasy fiind trimise la Craiova prin serviciul Prioripost în cutii de medicamente. Coandă distribuia comprimatele în Craiova, „pasându-le“ reţelei cu 15 euro, membrii acesteia distribuindu-le în baruri şi cluburi cu 20 de euro bucata.

Cei şase craioveni se aprovizionau cu droguri, mai ales haşiş şi marijuana, şi din Spania. Ofiţerii BCCO au stabilit că stupefiantele erau trimise din Spania de români care s-au stabilit acolo prin firme de transport, fiind ascunse în colete ce conţineau cosmetice. Destinatarii acestora erau Coandă, Voinea şi Dănilă.

Cele opt persoane, toate consumatoare de droguri, au fost prezentate Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup criminal organizat şi trafic de droguri, judecătorii emiţând pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Asistentul medical, în concediu

Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a precizat că asistentul medical va fi trimis în concediu fără plată pe perioada anchetei. Dacă judecătorii îl vor găsi vinovat de acuzaţiile aduse de procurori, Comisia de Etică din cadrul unităţii sanitare va lua în discuţie renunţarea la serviciile sale. Dacă se va stabili că este numai consumator de droguri, va trebui să urmeze o cură de dezintoxicare pentru a mai putea profesa.

Fiu de judecător, prins cu droguri

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Craiova l-au prins în flagrant la jumătatea lunii august pe Dan Sprânceană, de 23 de ani, din Craiova, fiul judecătoarei Daniela Sprânceană de la Judecătoria Craiova, în timp ce încerca să vândă 60 de grame de haşiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII