22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocurile vor fi îngrădite

Blocurile vor fi îngrădite

Gărduleţe speciale, de 80 cm înălţime, vor încercui fiecare bloc din Craiova. Autorităţile locale încearcă astfel să stopeze distrugerea spaţiilor verzi de către huligani.

După ce au terminat curăţenia generală din Bănie, autorităţile locale s-au orientat spre protejarea spaţiilor verzi din faţa blocurilor. Angajaţii primăriei au primit o nouă misiune din această săptămână: să monteze garduri de protecţie în jurul zonelor verzi. Decizia a fost luată deoarece aceste spaţii începuseră să fie distruse de trecătorii răuvoitori. După ce au analizat toate posibilităţile, edilii s-au orientat către achiziţionarea unor garduri de 80 cm înălţime. În prima fază, s-a optat pentru 750 de metri liniari, pentru care s-au plătit aproximativ 5.000 de euro. Potrivit directorului Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), Ion Petre, angajaţii regiei care se ocupă de montare au început să întâmpine ceva dificultăţi, deoarece noul gard este montat pe aceeaşi linie cu gărduleţul viu. „Probleme au apărut mai ales acolo unde sunt montate băncuţele, în alveole, însă s-au găsit la timp soluţii“, a menţionat Ion Petre.

Tot la capitolul noutăţi, administraţia craioveană a reuşit miercuri să inaugureze fântâna arteziană de lângă Institut. Abandonată de ani buni, aceasta nu mai avea nici o utilitate. Investiţia s-a ridicat la 30.000 de lei, lucrările fiind realizate de echipele RAADPFL. Ca şi celelalte surori ale sale, fântâna de la Institut va funcţiona în intervalul orar 7.00 – 23.00.

Cel mai probabil, la sfârşitul anului, şi pe esplanada din Craioviţa îşi va face apariţia o fântână arteziană. Municipalitatea este pe ultima sută de metri cu studiul de fezabilitate, urmând să se afle valoarea la care s-ar ridica noua investiţie şi cum va arăta. „Am cerut să fie amplasată pe esplanadă, acolo unde punem în fiecare an bradul de Crăciun, pentru a se putea vedea frumos din intersecţie“, a precizat Adriana Motocu, directoarea Direcţiei Servicii Publice din Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII