10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii europeni se joacă

Studenţii europeni se joacă

Douăzeci de studenţi din Italia, Spania, Ucraina, Germania şi Olanda vor avea prilejul în această vară să cunoască România, personalităţile autohtone şi specificul oltenesc. Tinerii sunt membri ai Asociaţiei Studenţilor Europeni AEGEE Craiova şi participă la proiectul „Summer University“, un vast proiect bazat pe voluntariat din Europa.
„AEGEE Craiova reuneşte în acest an 20 de studenţi din Europa şi include în program cursuri de limba română şi cursuri de prezentare a personalităţilor române reprezentative cum ar fi Constantin Brâncuşi, Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Vlad Ţepeş sau Henri Coandă. Universitatea de Vară se va desfăşura zece zile în Craiova şi patru zile în Sibiu, unde participanţii vor vizita principalele puncte turistice şi vor lua contact cu specificul zonei“, a explicat Simona Florescu, responsabil PR AEGEE Craiova.
În acest an, tema Universităţii de Vară de la Craiova este „sparge jocul“, participanţii trebuind să participe la jocuri de aptitudini, de testare a imaginaţiei, a capacităţilor fizice şi a spiritului de echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS