5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEugen Nicolăescu vine în Craiova

Eugen Nicolăescu vine în Craiova

Ministrul sănătăţii vine în Craiova ca să pună la punct ultimele detalii legate de derularea Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei.

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, va veni duminică în Craiova pentru a discuta cu factorii de decizie din domeniul medical din cele cinci judeţe ale regiunii Oltenia (Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea) despre derularea Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei, se arată într-un comunicat al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj.
Întâlnirea va avea loc în sala de şedinţe a Prefecturii Dolj începând cu ora 13.00 şi la ea vor participa conducerile Autorităţilor de Sănătate Publică, ale Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, ale Asociaţiilor Judeţene de Medicină de Familie, managerii spitalelor şi conducerea Patronatului Laboratoarelor Medicale. „Scopul întâlnirii este de a informa toate instituţiile şi furnizorii de servicii medicale asupra modalităţilor concrete de implicare a programului şi de a clarifica eventualele aspecte insuficient explicitate de metodologie“, a declarat prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, directorul executiv al ASP Dolj.

Analize gratuite

Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a fost lansat oficial de Ministerul Sănătăţii Publice în luna noiembrie 2006, dar nu a putut fi derulat până în prezent din cauza legislaţiei incomplete şi a lipsei de fonduri.
Prin acest program, toţi cetăţenii României vor beneficia gratuit de o consultaţie clinică şi de un set de analize care să ajute la depistarea unor eventuale boli.
Fiecare român va primi acasă două taloane cu nume, prenume şi CNP, unul cu care va trebui să se prezinte la medicul de familie şi un talon în care este trecut laboratorul unde urmează să fie efectuate analizele. Se preconizează că programul va începe de la 1 iulie. Pentru derularea lui vor fi alocaţi 950.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS