8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal25.000 de dolari - viitorul unui copil

25.000 de dolari – viitorul unui copil

Despre micutul Mihaita Dinca, un baietel de numai noua ani, ati mai citit la inceputul acestui an in paginile Gazetei de Sud. Atunci, ca si acum, parintii copilului ne-au trimis un apel disperat prin care ne-au solicitat sprijinul pentru salvarea baietelului lor, care sufera de o boala cumplita: tetrapareza spastica cu elemente extrapiramidale. Au gasit in sfârsit o clinica unde micutul lor poate fi tratat, unde doctorii le-au dat o raza de speranta, insa mai au la dispozitie doar patru luni pentru a face rost de banii necesari interventiei.


Mihaita Dinca este un copil frumos, cu care din pacate soarta nu a fost prea generoasa. Din culpa medicala sau ghinion, Mihaita a fost condamnat sa sufere pentru tot restul vietii de o boala cruda, fiind imobilizat in carucior. Nu vorbeste, insa intelege tot si isi exprima toate simtamintele prin mimica, plâns si zâmbet.


Scrisoarea unei mame…


„Ma numesc Mihaela Dinca, locuiesc in Craiova, iar acest mesaj catre dumneavoastra este strigatul disperat de ajutor pe care o mama vi-l adreseaza, o mama ajunsa la capatul puterii, la capatul rabdarii. Ca OM, cred ca veti putea intelege din cele ce urmeaza care este motivul disperarii mele si sper din tot sufletul ca minunea ce o astept de noua ani sa se infaptuiasca, cu ajutorul dumneavoastra, fara de care nu pot merge mai departe. Pâna a se naste Mihaita, visam cu ochii deschisi, in fiecare zi, cum o sa ma joc cu el, cum voi reactiona când imi va spune prima data «mama», cum o sa alergam impreuna, cum va fi prima zi de scoala; visul meu s-a spulberat o data cu nasterea lui. Baietelul meu, Mihaita, nascut pe 12 mai 1997, sufera de o boala foarte cruda, numita tetrapareza spastica cu elemente extrapiramidale, survenita in urma suferintei de la nastere (hipoxie si aplicarea forcepsului). Aceasta boala il imobilizeaza la pat, rapindu-i bucuria copilariei de a face primii pasi, de a se juca si de a putea rosti macar cuvântul «mama». Nu pot, nu vreau sa cred ca fiul meu, Mihaita, lumina ochilor mei, universul meu, va fi condamnat toata viata la infirmitate, ramânând imobilizat in pat, privind cu ochi tristi la joaca altor copii, fara sa poata spune nici macar ce-l doare sau ce-si doreste. La vârsta de patru luni am observat ca micutul meu nu-si tinea capul, nu dormea noaptea, plângea aproape nonstop, nu mânca mai nimic. Am decis sa-i facem câteva investigatii. Copilul a fost internat pentru prima data la Centrul de recuperare psihomotorie din cadrul Spitalului «Marie Currie» (Budimex) Bucuresti, unde i s-a facut computer tomograf, punându-i-se diagnosticul «tetrapareza spastica cu elemente extrapiramidale». Ni s-a propus sa urmam un program de recuperare psihomotorie in cadrul centrului, constând in kinetoterapie, fizioterapie si ergoterapie. Timp de sase ani am mers periodic la centru, urmând tratamentul de recuperare, in paralel cu cel medicamentos adecvat bolii. In aceasta perioada, lui Mihaita i s-a administrat in câte patru reprize toxina botulinica, a facut de trei ori rezonante magnetice nucleare la Spitalul «Panduri» Bucuresti si de inca doua ori computer tomograf la Spitalul «Gomoiu» Bucuresti. Copilul a fost incadrat in categoria de handicap sever, care necesita protectie sociala de la Comisia pentru Protectia Copilului. In paralel cu tratamentul descris, am incercat tot ce ne-a stat in putinta: bioenergie, reflexoterapie, acupunctura etc. In tot acest timp, evolutia copilasului meu a fost foarte lenta, progresele fiind foarte mici. Pentru ca drama vietii lui Mihaita sa fie si mai mare, la nemilosul diagnostic al lui se adauga faptul ca intelege tot, inclusiv faptul ca nu este la fel ca si ceilalti copii. Ne arata ca intelege tot ce-i spunem, exprimându-si dorintele prin mimica, prin plâns sau râs sau prin mici gesturi pe care le reuseste“.


Prin sprijinul dumneavoastra, puteti deveni „minunea din viata“ lui Mihaita


Parintii micutului Mihaita au incercat tot ce se putea la clinicile din tara, au batut drumul spre marile spitale incercând sa gaseasca o solutie pentru vindecarea copilului lor. Din nefericire, medicii români nu le-au dat un raspuns favorabil, le-au taiat orice speranta. Disperati, au trimis scrisori si mesaje chiar si la Ministerul Sanatatii, dar nu au primit nici pâna astazi un raspuns. Cu toate acestea insa, nu s-au dat batuti. Urmarind programele canalelor TV din strainatate au vazut copii cu deficiente similare, care au sanse de vindecare datorita unor interventii chirurgicale facute in clinici de specialitate. Cautând pe internet, au descoperit o clinica in Ucraina, care le-a raspuns insa ca nu efectueaza interventii chirurgicale de genul celei care ii este necesara lui Mihaita. Apoi au descoperit Centrul de Cercetare XISHAN din Beijing, sub conducerea doctorului Huang Hongyun, care le-a dat in sfârsit o raza de speranta. Au trimis rezultatele medicale la clinica, iar doctorul i-a admis, programându-l pe copil pentru operatie in luna februarie 2007.


„In urma transplantului cu celule OEC sau OEG, functiile neurologice ale sistemului nervos central ale fiului meu vor fi imbunatatite. Costul acestei interventii este insa de aproximativ 25.000 USD. Speram ca, prin ajutorul dumneavoastra, oameni cu suflet, sa reusim sa-i readucem copilului nostru zâmbetul pe chip. De câte ori privesc in ochii lui curati, de câte ori i se lumineaza chipul angelic cu un zâmbet, corpul imi este traversat de un fior, spunându-mi ca nu am facut tot ce este omeneste posibil pentru el. De aceea, va rog din tot sufletul, sa nu ramâneti indiferenti la strigatul nostru de ajutor. Sunt convinsa ca intr-o zi o sa-mi cunoasteti copilul, sa vedeti cât este de frumos, de curat, sa cititi in ochii lui aceeasi intrebare pe care eu o citesc zilnic, «DE CE?», si sa fiti minunea din viata lui“, a mai spus Mihaela Dinca.


Apel disperat


Micutul Mihaita Claudiu are nevoie de sprijinul dumneavoastra. Doar impreuna putem raspunde strigatului disperat al unei familii aflate la un pas de a-si pierde copilul. Cei care vor sa dea o mâna de ajutor pentru salvarea micutului o pot face donând orice suma de bani familiei Dinca. Aceia care doresc sa afle mai multe despre Mihaita pot accesa adresa www.mihaidinca.home.ro sau pot intra in legatura cu parintii copilului trimitând e-mail la adresa [email protected] sau sunând la numarul de telefon 0251.431.581.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS