13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinuta elevelor a intrat la apa

Tinuta elevelor a intrat la apa

Caldura din ultimele zile a facut „ravagii“ prin scolile si liceele craiovene. Tinuta cât de cât decenta de pâna acum a elevelor a fost repede inlocuita de fustitele transparente, bustiere si pantaloni cu talie cât mai joasa. Intr-un cuvânt, spre deliciul adolescentilor, la rampa au iesit „buricele goale“.


In unele scoli si licee din Craiova, adolescentele au trecut, o data cu sosirea verii, la tinutele extravagante. Canicula a dat „unda verde“ modei „buricelor goale“, a fustitelor cât mai scurte, a pantalonilor pâna la genunchi si a maieutelor fara spate.


„Suntem la vârsta la care nu ne impiedicam de asemenea detalii. In curând ne despartim de anii de liceu si intram in febra examenelor, motiv pentru care incercam pe cât posibil sa facem din fiecare zi o sarbatoare si, in ultimul timp, din ce in ce mai frecvent, din fiecare ora de curs un prilej de bucurie“, a spus M. Gavrila, eleva in clasa a XII-a, la un liceu din Banie. „Nu vad nimic rau in faptul ca fetele de la mine din clasa, si nu numai, se imbraca acum sumar. Oricum este sufocant de cald si de ce sa nu spunem ca si noua ne place ce este frumos. Daca esti maleabil, te adaptezi usor“, a completat un baiat.


Si totusi… exista si decenta!


Situatia „uniformelor“ de vara difera insa de la o scoala la alta. La Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova, reprezentantii conducerii scolii monitorizeaza prezenta la ore si tinuta elevilor. Verificarile dese ii impiedica pe tineri sa le puna in aplicare chiar si daca viseaza la acest lucru. „Ce e asa anormal? Desi stiu ca multora nu le place, tinuta de vara trebuie sa fie comoda, relaxanta, dar sub nici o forma indecenta. Baietii poarta in general tricouri si pantaloni de culoare deschisa, iar fetele pantaloni de blug, pâna la genunchi, dar in nici un caz bustiere si fustite transparente. Trebuie sa recunosc ca adolescentele nu exagereaza nici in privinta machiajului, care este foarte natural, si nici in privinta accesoriilor. Mai mult decât atât, fiind pe ultima suta de metri, liceenii vor sa faca impresie buna“, a spus directorul Colegiului National „Elena Cuza“, prof. Mircea Nastase. Potrivit acestuia, raziile printre elevi au scos in evidenta faptul ca, spre deosebire de alti ani, cea mai buna prezenta au inregistrat-o clasele a XI-a si a XII-a, care isi sustin in aceasta perioada examenele de atestat.


Vremea atestatelor


Elevii din clasele a XII-a, profilul intensiv si bilingv, sustin in aceasta perioada proba orala prin prezentarea lucrarilor de sfârsit de an, in vederea obtinerii atestatului in domeniu. Atestatul recunoaste abilitatile lingvistice ale elevilor in domeniul limbilor straine studiate in scoala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS