9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiatul, la nivel de arta

Copiatul, la nivel de arta

Elevii craioveni au facut din copiatul la lucrarile de control o adevarata arta. Subiectele gata rezolvate de acasa, servitele, copiutele si scrisul pe banci inainte de sustinerea vreunei teze sunt printre cele mai des utilizate metode.


In aproape toate unitatile de invatamânt din Craiova e vremea tezelor de sfârsit de an scolar. Goana dupa notele mari se rezolva acum si prin metode neortodoxe: servite, lucrari cu subiecte gata rezolvate, SMS-uri si alte procedee. Nici cei mai constiinciosi elevi nu se sfiesc sa spuna ca uneori apeleaza si ei la astfel de metode, la unele materii care nu-i preocupa foarte mult. „Copiatul face parte din riscul meseriei de elev. Chiar zilele trecute am dat teza la matematica. Am uitat unele formule la geometrie, i-am trimis mamei un SMS pe mobil si ea mi le-a trimis imediat, tot printr-un SMS. A fost un risc destul de mare, dar a meritat“, a precizat Ana, eleva in clasa a XI-a la un colegiu de prestigiu din Craiova. Cei mai mici elevi nu stiu cum sa pastreze doar pentru ei tehnica de a copia si nu au acelasi tact, precum cei mari. Lipsiti de experienta, elevii din clasele gimnaziale se lauda in stânga si in dreapta cu astfel de ispravi.


„Nu ne mai miram de nimic“


Un sondaj efectuat printre elevii ciclului primar, gimnazial si liceal a scos in evidenta faptul ca fetele sunt mult mai inventive, curajoase si dau de cele mai multe ori tonul la astfel de practici.Dintre metodele folosite des de scolari, in top se afla servita; urmeaza scrisul pe banca, pentru ca „este oricum mâzgalita si profesorul nu are cum sa-si dea seama“. Lista poate continua cu fituica-evantai sau copiute minuscule de forma unui evantai, xeroxate si micsorate la calculator sau chiar in centrele de copiere. „Nu ne mai miram de nimic. Atâta timp cât ei recepteaza informatia de la televizor, unde metodele de a copia sunt detaliate si diversificate, ei de ce sa nu incerce?!“, a spus Marinela Dumitrescu, coordonator al Centrului Judetean de Asistenta Psihopedagogica Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS