10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSanatoriul TBC Dobrita, contaminat cu nereguli

Sanatoriul TBC Dobrita, contaminat cu nereguli

Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj va sesiza politia si Parchetul in legatura cu noi nereguli care au fost descoperite, in urma unui control, la Sanatoriul TBC Dobrita, din judetul Gorj. Potrivit directorului DSP Gorj, Aristica Morosanu, conducerea Sanatoriului a incheiat un contract ilegal cu o firma, pentru executarea unor lucrari de finisaje interioare: „Contractarea s-a facut fara a avea asigurata finantarea si cu incalcarea legii. Prin modalitatea de atribuire a lucrarilor s-au incalcat prevederile Hotarârii de Guvern nr. 461/2001, care reglementeaza conditiile de cumparare directa. Valoarea lucrarilor a depasit 2.000 de euro si exista obligativitatea aplicarii procedurii de cerere de oferta de pret“. Contractele au fost incheiate cu firma ORNIX PROD SRL la sfârsitul anului 2004. Aristica Morosanu a mai precizat ca pentru acoperirea acestor nereguli, conducerea Sanatoriului a incheiat un contract de sponsorizare cu firma care executase lucrarile de constructie: „Contractul de sponsorizare a fost incheiat tot cu nerespectarea legii, nespecificându-se obiectul, valoarea si durata, dupa cum se mentioneaza in lege“.


Echipa de control a mai constatat si alte nereguli financiar-contabile. Aristica Morosanu a adaugat ca Emilia Pescar, contabil-sef al unitatii medicale de la Dobrita, a ocupat aceasta functie fara indeplinirea conditiilor legale, incasând in mod necuvenit suma de 76 de milioane de lei, reprezentând drepturi salariale. Toate aceste nereguli au fost comise in perioada in care Sanatoriul era condus de Maria Bracaci.


Si la controlul anterior desfasurat in toamna anului trecut au fost depistate nereguli, care au dus, in cele din urma, la inlocuirea fostei conduceri.


Un inginer a participat la concursul pentru ocuparea postului de director


Postul de director al Sanatoriului TBC Dobrita este ocupat, in prezent, pe o perioada de interimat, de Marian Olaru. Din cauza numeroaselor scandaluri si nereguli, postul de director nu mai este râvnit de nimeni din interiorul unitatii medicale. Astfel, la concursul pentru ocuparea postului de director, care s-a desfasurat in urma cu putin timp, nu s-a inscris decât un inginer chimist, de la Petrom, care a fost declarat respins de comisia de examinare. Aristica Morosanu a precizat ca, in perioada urmatoare, se va organiza un nou concurs pentru ocuparea functiei de director.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS