22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMartir la 20 de ani

Martir la 20 de ani

Vali Georgescu este unul dintre martirii Craiovei. Tânarul de 20 de ani a fost impuscat in timpul Revolutiei din Decembrie 1989. Era la volanul unui Aro si plecase impreuna cu garzile patriotice sa incarce munitie de la unitatea militara de pe strada Caracal. Nu a mai apucat sa-si indeplineasca misiunea.


Haralambie Georgescu isi aminteste cu durere de fiul sau, Vali, impuscat pe 25 decembrie 1989. Cuvintele sunt de prisos. Barbatul repeta mereu: „Era tânar, nici nu facuse armata“. Isi aminteste ca baiatul a plecat pe 24, seara, la serviciu. Lucra la Caile Ferate Române (CFR) Craiova. „Dupa cele intâmplate, fabricile, intreprinderile erau pazite. Se constituisera garzi patriotice din militari si muncitori. Baiatul meu era sofer si l-a luat capitanul Caprarin sa mearga la unitatea de pe Caracal, sa aprovizioneze oamenii cu munitie. Au plecat pe la patru dimineata, Vali la volan, capitanul in dreapta si alti doi baieti in spate. A fost bine pâna au ajuns pe Caracal. Aici au inceput sa traga spre ei. Numai copilul meu si Caprarin au fost impuscati. Colegii l-au dus la Spitalul Militar, dar era prea târziu. Pentru el, medicii nu au mai putut face nimic. Pâna in zori a si murit“, a povestit cu lacrimi in ochi tatal.


Pentru familia Georgescu, 25 decembrie 1989 a fost cel mai trist Craciun si asa a ramas de 16 ani incoace. „Era Craciunul si am mers la serviciu. Lucram si eu tot la CFR si mi-au spus colegii ca Vali a fost impuscat. Am sunat la director sa aflu daca este adevarat. Asa era. Seara, când plecase, mi se paruse cam trist, dar a zis ca nu are nimic. Poate a avut o presimtire, Dumnezeu stie“, a mai spus Haralambie Georgescu. Dupa atâta vreme nu i-au mai ramas decât amintirile. Nimic nu-i mai poate aduce fiul inapoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS