17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlimpicii nu sunt afectati de incetarea cursurilor

Olimpicii nu sunt afectati de incetarea cursurilor

Andrei Bogdan Ungureanu, elev al Colegiului National „Traian“ din Mehedinti, a reusit sa obtina medalia de aur la Olimpiada de Matematica organizata in acest an in localitatea mexicana Merida. Greva profesorilor nu l-a impiedicat pe olimpicul de 18 ani sa isi continue pregatirea pentru concursurile viitoare, fiind ajutat si sfatuit in studiul sau de profesoara de matematica Manuela Prajea.


Un palmares de invidiat


Andrei nu este la primul trofeu pe plan international, acesta reusind ca din anul 2001 si pâna in prezent sa obtina si alte rezultate notabile la concursurile de matematica sustinute peste hotare.


„Eu studiez in continuare la matematica si nu o sa ma opreasca nimic din invatat. Ma pregatesc alaturi de profesoara de la liceul nostru si impreuna rezolvam probleme aparute recent in domeniul meu preferat“, a declarat Andrei.


Matematicianul din Mehedinti are pâna in prezent sase medalii olimpice obtinute la Balcaniade si la alte concursuri internationale.


Andrei a ales sa ramâna in tara


Elevul a primit o oferta de bursa de studiu in Statele Unite ale Americii, pe care insa a refuzat-o.


Andrei Bogdan Ungureanu doreste sa termine liceul in tara si inca nu s-a gândit daca va pleca peste hotare la facultate. Datorita rezultatelor exceptionale obtinute, el poate sa se inscrie fara examen la orice facultate cu profil real.


Profesoara care il indruma pe elevul de clasa a XII-a este foarte mândra ca Andrei nu a plecat din România si ca a ales sa termine studiile in liceul in care a facut primii pasi in matematica.


„Fac pregatire cu elevul Ungureanu din clasa a opta si de la inceput am sesizat la el o capacitate extraordinara de munca si de intelegere a matematicii. Andrei este dotat cu o inteligenta stralucita. Acest fapt m-a facut sa aleg sa muncesc cot la cot cu el pentru a-si realiza visul de a deveni matematician“, a afirmat profesoara de matematica Manuela Prajea.


Tânarul olimpic mai spune ca, daca situatia din invatamântul românesc nu se va imbunatati in scurt timp, va alege sa plece acolo unde va fi mai bine pentru el, pentru ca ar fi pacat de munca pe care a depus-o in toti acesti ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU