Contact:

Adresa:
Str. Câmpia Islaz nr. 97A, Craiova
Telefon/Fax:
0251/413.100
0251/410.565
E-mail:
[email protected]

Consiliul Judetean Dolj isi cirpeste pe sest bugetul cu banii de la inundatii

Unul dintre drumurile care vor inghiti o parte din cele 33 de miliarde de leiMioara DRAGALINA, Cristina BIŢU
Abia au sosit la Consiliul Judetean Dolj cele 33 de miliarde de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile din septembrie ca au si fost impartite intre cele citeva firme care s-au angajat sa refaca drumurile, podurile si podetele afectate sau nu de ape. Pentru ca nu mai este prea mult timp pina la sfirsitul anului, mai-marii consiliului au hotarit ca nu ... »

Nostalgia celebrului pictor Corneliu Baba pentru orasul natal Craiova a disparut o data cu moartea

Corneliu Baba - patriarhul picturii contemporaneConstantin ILIE
Este bine cunoscut ca toti traim intr-o lume a contrariilor, a paradoxurilor, din mai toate punctele de vedere, in special, in domeniul culturii. Bunaoara, criticul si istoricul literar George Calinescu l-a numit pe Mihai Eminescu „Poetul National“. I s-a mai spus „poetul nepereche“, „luceafarul poeziei ... »

Sefi noi la Parchete

(A.D.)
Cistigatorii concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea functiilor de conducere la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova si la Parchetul Tribunalului Dolj si-au preluat, de ieri, atributiile de sefi. Astfel, Elisabeta Dragut a devenit procuror general al Parchetului Curtii de ... »

Contractul cu General Comi a fost reziliat

Cristina BITU
Consiliul Judetean Dolj a reziliat de curind contractul incheiat cu firma General Comi din Craiova pentru modernizarea unei portiuni din Drumul Judetean Secu-Argetoaia. Reprezentantii CJ Dolj au luat aceasta decizie ca urmare a intirzierilor nejustificate inregistrate la respectarea termenelor de executie, precum si a calitatii ... »

Tilharul l-a atacat cu cutitul pe jandarmul care il prinsese

(A.D.)
Un jandarm craiovean a fost atacat cu cutitul de hotul pe care il prinsese. Cristina M., de 21 de ani, din Motru, se afla luni dupa-amiaza in parcul din fata supermagazinului craiovean Mercur. La un moment dat, un barbat s-a apropiat de ea si i-a ... »

SELGROS Craiova: prima zi, primul furt

(A.M.)
Un barbat a fost retinut de agentii de paza ai complexului SELGROS Craiova in timp ce incerca sa fure un portofel. Intimplarea s-a petrecut marti, chiar in ziua in care a fost deschis complexul din Craiova. Paun Pavel, de 48 de ani, din localitate, a ... »

Vrajitoarea Mihaela a „descintat“ un craiovean de 6.500 de euro

Aldezir MARIN
Un craiovean a fost „usurat“ de citeva mii de euro de o vrajitoare la care a apelat pentru citeva descintece. Constantin Truda, de 32 de ani, din Craiova, a gasit la mica publicitate numarul de telefon al unei femei care se recomanda a fi mare ... »

Craiovenii de la bloc nu mai au unde sa-si arunce gunoiul

(R.M.)
Primaria Craiova va fi nevoita, incepind de anul viitor, sa achizitioneze citiva zeci de metri patrati de teren. Motivul il reprezinta lipsa locurilor pentru amplasarea unor platforme de gunoi si a unor locuri de joaca. Inca de la inceputul acestui an, cinci asociatii de proprietari ... »

Zeci de oameni nevoiti sa suporte gunoaie si mirosuri pestilentiale

Diana MITRACHE
Zeci de oameni care locuiesc in centrul municipiului Petrosani, la citeva sute de metri de sediul primariei, sint nevoiti sa indure de citeva saptamini mizeriile de la containerul din fata blocului, din cauza lucrarilor la termoficare. Sucursala Electrocentrale Paroseni executa in acea zona lucrari de ... »

Contre intre prefectul si subprefectul de Gorj

Andrei IONESCU
Prefectul si subprefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, respectiv Dan Ilie Morega, cei doi copresedinti ai Aliantei D.A., se afla intr-un conflict care a izbucnit la putin timp dupa numirea lor in functie. Ultima saminta de scandal dintre cei doi o reprezinta un ordin dat, ... »

„Dracula a fost irlandez“

Constantin ILIE
Contele Dracula, vampirul care a inspirat atitea romane si filme, ar putea fi irlandez, conform tezei unui specialist in folclor si istorie celtica, publicata in revista universitara „History Ireland“, la inceputul mileniului III. Potrivit versiunii universal acceptate, vampirul a fost inspirat de Vlad Tepes, un ... »

Pronuntare aminata in dosarul politistului „spagar“ de la Evidenta Populatiei

Eugen MARUŢA
Judecatorii Tribunalului Gorj au aminat pronuntarea in dosarul in care Daniel Vaduva, fost sef al Biroului pentru Evidenta Informatizata a Persoanelor Gorj, este judecat pentru trafic de influenta si luare de mita. Politistul a primit din partea a doi cetateni româno-australieni suma de 250 de ... »

Controversatul dramaturg al „tacerilor“, Harold Pinter, a cucerit Premiul Nobel pentru Literatura 2005

Constantin ILIE
Academia Regala din Suedia a anuntat recent ca Premiul Nobel pentru Literatura a fost atribuit lui Harold Pinter - dramaturg, scenarist (radio, televiziune, film), regizor, actor si militant activ pentru drepturile omului in plan politic. Suedezii chiar sint convinsi ca decernarea acestui premiu deschide calea ... »

Sumarul ediţiei: