16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateVitamine și suplimente alimentare care ne dau energie

Vitamine și suplimente alimentare care ne dau energie

S-a dovedit că, spre deosebire de proteine, lipide sau glucide, vitaminele nu au calorii. Vitaminele pot fi luate în mare parte din alimentaţie, însă există şi situaţii speciale, cum este cazul vitaminelor K şi D. De exemplu, vitamina K este produsă în condiţii speciale de către organism, mai exact de anumite bacterii prezente în intestin, iar vitamina D are nevoie de ajutor din partea razelor soarelui pentru a ajunge în corp. Vitaminele și suplimentele alimentare pot să fie și o sursă bună de energie.

Înainte de a te apuca să iei vitamine pentru oboseală, trebuie să identifici cauza lipsei tale de energie. Nu numai că vitaminele nu-ți garantează eliminarea oboselii, în funcție de cauza ei, dar unele suplimente pot provoca supradoze din anumite vitamine și minerale, ceea ce te poate face să te simți mai rău, nu mai plină de energie.
Complexul de vitamine B este cel responsabil cu rezervele de energie ale organismului, motiv pentru care suplimentarea lor în perioadele de extenuare poate fi ca o binecuvântare pentru tonusul tău general. Ia 1-3 capsule din acest supliment alimentar cu vitaminele B (inclusiv acidul folic) în fiecare zi, timp de minimum două săptămâni.

Polenul de albine

Suplimentele alimentare pe bază de polen de albine aduc mult mai multe beneficii sănătăţii tale, decât îmbogăţirea rezervelor de energie. Polenul de albine conţine 22 de aminoacizi, 21 de minerale, 18 enzime şi circa 16 vitamine, precum şi proteine, carbohidraţi şi fibre. În medicina naturistă, polenul este considerat şi un antibiotic natural foarte eficient, însă este nerecomandat persoanelor alergice la albine.

Spirulina

Spirulina, o algă unicelulară folosită de azteci cu mii de ani în urmă, este astăzi consumată la scară largă peste tot în lume. Întrucât conţine multe proteine, îţi fortifică nivelul energetic al organismului. Spirulina îţi furnizează minerale şi vitamine, cea mai importantă fiind vitamina B12, cu proprietăţi tonice excelente. Suplimentele alimentare cu spirulină vin sub formă de capsule orale, recomandându-se de regulă o cură lunară periodică de trei tablete pe zi.

Portocala amară

Portocala amară este un alt supliment pentru energie care nu conține cofeină care însă nu a primit atât de multă atenție, deși experții sunt destul de preocupați de riscurile sale potențiale. Ea este în general privită ca un înlocuitor al ephedrei, având că ingredient activ sinefrina. Ephedra a fost interzisă pe piața comercială în anul 2004 din cauza riscurilor majore (chiar letale) pe care le avea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS