22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile consumului de lactate

Beneficiile consumului de lactate

Lactatele sunt o sursă bună de calciu

Lactatele sunt cea mai sănătoasă cale de a-ți ține foamea sub control. Include-le în meniul meselor principale pentru a te sătura mai repede și consumă-le sub formă de gustare, în locul covrigeilor sau dulciurilor. Ele îți mențin starea de sațietate și musculatura în formă, furnizându-ți proteine din belșug. Un studiu recent a descoperit că persoanele care consumă la gustare lactate și legume au un aport caloric zilnic cu 72% mai mic decât persoanele care mănâncă alte produse între mese.
Lactatele previn insomnia și îmbunătățesc calitatea somnului. Acestea conțin o substanță numită triptofan, acid aminat indispensabil, care stimulează producția de melatonină și serotonină, doi hormoni importanți pentru un somn excelent.

Cel mai mare beneficiu al lactatelor este conţinutul ridicat în calciu

Calciul este fundamental pentru metabolismul oaselor, el asigurând densitatea şi forța lor. Însă lactatele nu asigură doar complexul de minerale care ajută la consolidarea sistemului osos, ci, în plus, calciul din lactate are un rol esenţial şi în alte activităţi importante ale organismului uman precum contracţia musculară, coagularea sângelui, reglarea enzimelor. În plus, toţi ne dorim să înaintăm în vârstă păstrându-ne sănătatatea şi vitalitatea, iar un consum constant de lactate de-a lungul vieţii poate preveni osteoporoza, o boală grea care se instalează odată cu înaintarea în vârstă, dar care poate fi evitată printr-o dietă bogată în lactate. Studii medicale recente au demonstrat că lactatele pot ajuta la scăderea în greutate şi la menținerea unei greutăţi normale. Studiile au arătat că un consum de 400 ml lactate zilnic poate reduce riscul de obezitate cu până la 70%, iar o dietă bogată în calciu accelerează arderea grăsimilor, favorizând menţinerea unei siluete armonioase. Laptele fără grăsime are doar 80 de calorii la 250 ml.

Un mare beneficiu al produselor lactate fermentate constă în aportul de probiotice

Probioticele sunt culturi vii de bacterii care trăiesc în tractul nostru digestiv în deplină armonie, fără să cauzeze nicio boală. Dimpotrivă, în ultimii zece ani, aceste bacterii inofensive au fost supuse unor cercetări aprofundate şi, astfel, s-a descoperit faptul că ele joacă un rol deosebit de important în întărirea sistemului imunitar. Un aport zilnic de probiotice ajută la tratarea sau ameliorarea a numeroase afecţiuni, în special afecţiuni digestive precum constipaţia sau sindromul colonului iritabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS