11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDulciuri recomandate de nutriționiști

Dulciuri recomandate de nutriționiști

Dulciurile pot să fie o sursă serioasă de calorii. De aceea, nutriționiștii ne ajută cu o listă de dulciuri care sunt permise.

Fructele uscate

S-a constatat că fructele uscate sunt extrem de sățioase, dar și bogate în substanțe nutritive. De aceea, și ele au fost introduse de către specialiști în lista dulciurilor care pot fi consumate o dată pe zi. Astfel, prunele uscate, caisele, stafidele, ananasul, bananele și multe altele pot forma un desert delicios, după masa de prânz.
Potrivit specialiștilor, fructele ar fi singurele alimente dulci permise într-o dietă. Totuși, aceștia nu exclud nici varianta altor dulciuri, având în vedere faptul că organismul are nevoie de toate alimentele pentru a funcționa la parametrii normali.

Fursecuri sănătoase

Ca și în cazul gustărilor de mai sus, această rețetă este o soluție alternativă pentru dulciurile de cumpărat, chiar dacă acestea nu sunt lipsite de ingredientul periculos. Cantitatea de zahăr e mică, raportată la alte rețete similare, aceasta fiind de maximum trei linguri.

Iaurtul cu fructe

Iaurtul este un aliment ce aduce o mulțime de beneficii sănătății organismului. Așa se face că nutriționiștii recomandă consumul unui iaurt pe zi, în special celor care urmează o dietă. Acesta reglează digestia și, totodată, oferă o senzație de sațietate pe o perioadă îndelungată de timp. În cazul în care nu îți place iaurtul simplu, poți încerca unul cu fructe. Numai că nutriționiștii atrag atenția asupra acestor tipuri de iaurturi. Ele nu sunt chiar atât de sănătoase (pot conține coloranți și adaos de zahăr), motiv pentru care e recomandat să le prepari acasă. Cumpără-ți un iaurt simplu, de preferat mai consistent, în care să adaugi bucăți de fructe proaspete.

Salatele de fructe

După cum bine știți, fructele sunt extrem de benefice pentru sănătate. Majoritatea sunt sărace în calorii și în grăsimi și nu au colesterol, au un efect tonic asupra organismului datorită numeroaselor vitamine și minerale și au un conținut de peste 80% apă. Iată de ce nutriționiștii le recomandă tuturor persoanelor, indiferent dacă sunt sau nu la dietă. Așadar, nu lăsați să treacă o zi fără să consumați un bol cu salată de fructe. De ce salată de fructe și nu fructe simple? Răspunsul vine tot din partea specialiștilor, care susțin că salatele sunt mai sățioase și, de asemenea, conțin mai multe tipuri de fructe, deci mai multe vitamine și minerale la un loc. De asemenea, nu uitați că fructele trebuie să fie proaspete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS