6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDe ce să mănânci miere iarna

De ce să mănânci miere iarna

Mierea este singurul produs 100% natural care poate face bine atât sănătăţii interioare, cât şi celei exterioare. Se ştie din popor că rănile se vindecă mai uşor dacă sunt tratate cu miere. Studiile au confirmat efectul ei antimicrobian după ce au descoperit o substanţă secretată de albine, defensina 1, care intră în compoziţia mierii. Aceasta omoară bacteriile în mod direct, în vreme ce zahărul din miere absoarbe apa de care au nevoie microorganismele.

Mierea conține numeroși antioxidanți

Culoarea obișnuită a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la roșu închis și chiar negru. Combinația dintre miere și laptele de capră a fost folosită pentru tratarea infecțiilor bronșice. Mierea conține numeroși antioxidanți – caracteristică importantă pentru oameni. În plus, aceasta are un component antiinfecțios și este folosită pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale și rănilor pielii.

Substanţele pe care le conţine sunt uşor de asimilat de către organism

Specialiştii susţin că mierea de albine conţine peste 400 de substanţe organice care îi conferă o valoare terapeutică uriaşă. Pe lângă zaharuri naturale (fructoză, glucoză, maltoză, zaharoză), mierea mai conţine o serie de vitamine, minerale şi enzime atât de necesare corpului uman. Printre vitaminele pe care acest aliment-medicament le conţine se numără cele din complexul B, dar şi vitaminele C, A, D si K. De asemenea, mineralele prezente în miere sunt foarte numeroase, variind în funcţie de tipul de miere: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adaugă cantităţi extrem de mici de seleniu, crom și iod. Substanţele pe care le conţine sunt uşor de asimilat de către organism, care primeşte prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci şi minerale, vitamine şi enzime.

Oferă un somn liniștit

Mierea poate fi un ajutor pentru insomnie. Poate provoca o creștere și eliberare a serotoninei – un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit. Organismul transformă serotonina în melatonină, un compus chimic care reglează durata și calitatea somnului. De asemenea, mierea conține mai mulți aminoacizi, inclusiv triptofan, care este frecvent asociat cu reglarea somnului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS