11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimente care încetinesc procesul de îmbătrânire

Alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire

Semnele îmbătrânirii cuprind nu numai apariția ridurilor, ci și pierderi ale memoriei, scăderea activității cerebrale și creșterea riscului de apariție a bolilor cronice ca boli de inimă, osteoporoză și cancer. Îmbătrânirea sănătoasă înseamnă și a trăi mai mult, mai sănătos. Foarte multe studii au arătat legătura dintre o dietă sănătoasă și prevenirea bolilor cronice sau a celor legate de îmbătrânire.
Adoptarea unui stil de viață sănătos ce cuprinde efectuarea de exerciții fizice regulate, odihnă suficientă, evitarea fumatului și o dietă bogată în alimente și lichide sănătoase poate fi cea mai bună modalitate de a lupta împotriva îmbătrânirii. Dezideratul unei vieţi lungi şi a unui corp tânăr veşnic este direct influenţat de ce mâncăm.

Somonul

Somonul va ajută la includerea de acizi grași omega 3 în dietă. Studiile recente au arătat că acizii grași omega 3, mai ales cei proveniți de la pește, pot împiedica creșterea și răspândirea celulelor care produc cancerul de piele.

Spanacul

Spanacul şi toate legumele cu frunze verzi (salată, rucola, varză, andive) – conţin cantităţi mari de Vitamina C şi fitonutrienţi antioxidanţi (betacaroten, flavonoide, isotriocianaţi). Conţinutul crescut de minerale (calciu, potasiu, fier), alături de res-tul substanţelor benefice din aceste legume, are efect de detoxifiere, stimulează funcţionarea ficatului, splinei şi vezicii biliare, neutralizează pH-ul acid din organism şi stabilizează structura ADN-ului celular.

Roşiile

Sunt sursa cea mai importantă de licopen, un fitonutrient din familia carotenoizilor cu puteri antioxidante, de protecţie a pielii împotriva îmbătrânirii şi a acţiunii nocive a razelor ultraviolete. Pe lângă licopen, în roşii există şi alte substanţe care neutralizează radicalii liberi: Vitamina C şi betacarotenul, ambele în doze mari şi cu efect sinergic. Pentru o utilizare optimă a acestor elemente antioxidante liposolubile se recomandă consumul roşiilor cu puţin ulei vegetal, care creşte absorbţia şi biodisponibilitatea lor.

Avocado.

Hrăneşte pielea, graţie aportului ridicat de vitamine.

Cerealele integrale

Sunt foarte hrănitoare, dar şi extrem de sănătoase. Bogate în fibre şi antioxidanţi, ele trebuie incluse în dieta zilnică.

Fulgii de ovăz

Menţin pielea hidratată şi combat alergiile. Sunt o sursă de energie şi oferă rapid o stare de saţietate.

Fructele roşii

Sunt o sursă bogată de antioxidanţi naturali, datorită conţinutului ridicat de carotenoide. Ele încetinesc procesul de îmbătrânire al pielii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS