6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile vinului fiert pentru sănătate

Beneficiile vinului fiert pentru sănătate

Vinul roşu este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii consumatorilor moderaţi. Este o sursă de antioxidanţi, flavonoide şi compuşi fenolici. Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă, vinul roşu, poate fi şi benefic organismului, băut în cantităţi moderate.
Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele care consumă mai mult de două pahare de vin roșu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decât cei care se abţin de la consumul de vin roşu. S-a dovedit că acesta are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii fizice generale din moment ce multe boli şi maladii sunt atribuite inflamaţiilor.
Vinul roşu poate preveni debutul şi progresia aterosclerozei, care se declanşează atunci când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare. Alcoolul şi polifenolii din vin favorizează menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric. Aceasta are un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.
Există dovezi ale unor efecte favorabile ale vinului roşu asupra presiunii sangvine. Astfel, două pahare de vin roşu sorbite în timpul mesei scad presiunea arterială la persoanele afectate de hipertensiune.

Vinul roşu conţine vitamine şi minerale

Potasiu – ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteza acidului proteic şi nucleic, la producerea de energie şi convertirea zahărului din sânge în glicogen.Fosfor – ajută la transformarea mâncării în energie, ajută funcţia renală, metabolismul, multiplicarea celulară şi susţine contracţiile musculare ale inimii.

Efecte negative asupra organismului

Persoanele care consumă vinul roşu în cantităţi mai mari decât cele recomandate pot experimenta efecte opuse. De asemenea, cei care suferă de următoarele afecţiuni ar trebui să evite consumul de vin roşu: cei care prezintă un nivel ridicat de trigliceride, cei care suferă de migrene, persoanele care încearcă să slăbească şi femeile gravide.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS