22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum scapi de durerile de genunchi iarna

Cum scapi de durerile de genunchi iarna

În sezonul rece, peste 90% dintre persoanele care au avut vreodată dureri articulare vor simţi din nou durere. Una dintre cauzele durerilor articulare o reprezintă bolile reumatice. Afectează 30% din populaţia ţărilor dezvoltate. Aceste persoane sunt şi meteodependente. Nu ignoraţi că, odată apărute, durerile articulare sunt amplificate şi de statul prelungit în picioare, dar şi eforturile fizice susţinute duc la intensificarea durerii.

Durerile genunchiului sunt o problemă comună a oamenilor de toate vârstele. Ele pot avea drept cauză vătămarea bruscă, folosirea excesivă sau unele afecţiuni medicale. Orice durere articulară ar trebui să vă trimită la medic, iar examenul medical să vizeze întreg organismul şi nu doar o porţiune minoră din acesta. Durerile articulare apar în leziunile la nivel articular, dar şi în boli autoimune, gută sau infecţii. Este vorba de gripă, varicelă, oreion, hepatite.

Metode simple care reduc durerea de genunchi

Aceste sfaturi pot fi de ajutor şi în cazul unor dureri de genunchi mai grave, dar nu înlocuiesc un consult specializat.
În primul rând, persoana ce suferă de dureri la nivelul genunchiului trebuie să înceteze solicitarea articulaţiei genunchiului. Repausul are efect benefic asupra durerilor articulare. Compresele reci sau gheaţa pot fi soluţii imediate foarte utile pentru această afecţiune.

Cele mai comune afecțiuni care determină dureri de genunchi

Artrita este o frecventă cauză de dureri la genunchi. Artrita este un termen general, care include un grup de condiții clasificate în mai multe subcategorii, în funcție de simptome, localizare și progresie.
Osteoartrita provoacă uzură cartilajelor genunchiului (straturi netede, ce protejează oasele genunchiului), ceea ce duce la deteriorarea oaselor din acea zonă.
Poliartrita reumatoidă afectează genunchiul după ce sistemul imunitar atacă o membrană din interiorul articulației, cauzând dureri, inflamație și deteriorarea țesuturilor genunchiului.
Guta apare atunci când o substanță numită acid uric se acumulează la nivelul genunchiului, cauzând durere ascuțită și intensă.

Exerciţiile fizice

Exerciţiile fizice sunt recomandate pentru că pot încetini progresia osteoartritei, una dintre cel mai des întâlnite cauze ale durerii de genunchi. Activităţile fizice întăresc sistemul osos, tonifică musculatura şi sunt importante pentru sănătatea ţesutului cartilaginos. Exerciţiile fizice sunt bune şi pentru întărirea articulaţiilor. Când vine vorba de genunchi, întărirea muşchilor este foarte importantă. Gimnastica în apă este în mod particular de ajutor în cazul durerilor articulare.

Remedii alternative pentru durerile de genunchi

Acupunctura ar putea fi de ajutor în cazul durerilor de genunchi. Însă, în cazul osteoartritei, beneficiile acestei practici nu sunt clare.
Masajul ar putea ameliora durerea de genunchi.
O alimentaţie sănătoasă, exerciţiile fizice, o greutate normală, evitarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) rămân modalităţi dovedite de a ameliora durerea de genunchi cauzată de artrită.

Remedii naturale: Zeamă de lămâie, somon şi pătrunjel

Amestecă zeama de lămâie cu carne de somon pisat şi o legătură de pătrunjel. Pune compoziţia la rece o oră şi apoi o treci prin blender. Adaugă la final o capsulă de vitamina C şi bea compoziţia dintr-o înghiţitură. E bine ca în aceeaşi zi să bei şi lapte, recomandat fiind cel de capră.

Ardei iute şi ulei de măsline

Capsaicina, substanța ce se găsește în compoziția ardeiului iute, creează senzația de căldură în zona pe care este aplicată, alinând durerea și reducând inflamația.
Ingrediente: 2 linguri de ardei iute, bine pisat, + 1 ½ căni de ulei de măsline
Indicaţii: Se prepară o pastă prin amestecarea acestor 2 ingrediente și se aplică pe zona genunchiului dureros. Faceți acest lucru de două ori pe zi, timp de o săptămână, pentru a elimina durerea de genunchi resimțită atunci când mergeți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS