6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMiracolele pe care spirulina le face în organism

Miracolele pe care spirulina le face în organism

Spirulina conține minerale: fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu, are un nivel important de betacaroten ce are rolul de a proteja celulele (de 5 ori mai mare decât morcovii și de 40 de ori decât spanacul), un volum crescut de acid gama-linoleic care reduce colesterolul și previne apariția bolilor de inimă.

Spirulina nu conține zahăr și carbohidrați. Aceasta acționează ca un inhibitor puternic al apetitului și reduce considerabil greutatea corporală, în timp. Desigur, consumul de spirulină trebuie însoțit de o dietă sănătoasă, naturală, în care se poate consuma ceai verde și alte produse alimentare ce pot contribui la o scădere sănătoasă și treptată în greutate.

Conține mai multe proteine decât carnea de vită sau de pui

Altă calitate a spirulinei este aceea că aceasta poate corecta anemia în cazul copiilor subnutriți. Spirulina este, de asemenea, foarte eficientă împotriva melanozei și keratozei cauzate de intoxicația cronică cu arsenic.
Numele provine de la forma spiralată a algei, fiind specifică lacurilor cu apă dulce, deşi poate să fie întâlnită şi în izvoarele cu apă sărată. Odată recoltată, este transformată într-o pastă densă, apoi este lăsată să se întărească, după care este pisată, ca în final să fie comercializată sub formă de capsule. Chiar dacă unii reclamă gustul neplăcut, spirulina înglobează în proporţie de 60-70% proteine pure, adică mai mult decât poate să conţină carnea de vită sau de pui, ceea ce înseamnă că are toţi cei opt aminoacizi esenţiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina) care pot să menţină o stare de sănătate optimă.

Este recomandată ca supliment alimentar în orice cură de slăbire

Un gram de spirulină poate să echivaleze, din punct de vedere nutritiv, cu o masă echilibrată şi sănătoasă. Conţine numai 5% grăsimi şi doar 0,8% colesterol, iar, din moment ce reduce senzaţia de foame, este recomandată ca supliment alimentar în orice cură de slăbire. În industria cosmetică se folosesc multe creme şi măşti de spirulină pentru proprietăţile ei nutritive, regeneratoare şi antioxidante asupra pielii.
Suplimentele de spirulină trebuie păstrate la temperatura camerei, ferite de umezeală sau poluare pentru a nu se diminua efectele sale benefice. Indicat ar fi că odată ce a fost desfăcut ambalajul, comprimatele de spirulină să nu fie păstrate mai mult de trei luni. După utilizare vor fi depozitate în cutia originală, departe de orice sursă de căldură și lumină puternică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS