11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCele mai sănătoase alimente din lume

Cele mai sănătoase alimente din lume

Suferi de anemie sau te simţi obosit şi fără putere? Te confrunţi cu probleme precum constipaţie, diareea sau tensiune arterială crescută? Consumă câteva curmale şi vei scăpa de problemele enumerate mai sus.
Curmalele conțin vitaminele A și K. Vitamina A protejează ochii, menține pielea elastică și chiar protejează plămânii și gura. Taninele, care sunt flavonoide, precum și antioxidanții polifenolici luptă împotriva infecțiilor și inflamațiilor și ajută la prevenirea sângerării excesive (antihemoragice). Vitamina K este un coagulant de sânge, care, de asemenea, ajută la metabolizarea oaselor tale.
Cupru, magneziu, mangan, vitamina B6 (piridoxina), niacina, acid pantotenic, riboflavină sunt, de asemenea, prezente în curmale.
Cercetătorii de la Harvard au descoperit că verdeața (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice.
Spanacul este un depozit natural de vitamine şi minerale. Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.
Cu câteva frunze de spanac foarte bine spălate şi zdrobite în blender, puteţi consuma suc de spanac în fiecare zi şi în foarte multe combinaţii. O legătura medie de spanac poate fi transformată în suc alături de alţi șapte morcovi şi două mere mici. Alte variante ar fi să mixaţi spanacul cu mango şi ananas, mere şi castraveţi, mere şi ţelină, fructe de pădure, mere şi ghimbir, mere şi mentă.
Prin complexul de vitamine şi minerale pe care îl oferă organismului, spanacul întăreşte sistemul imunitar, menţine sănătatea pielii şi grăbeşte vindecarea leziunilor diverse. Dacă beţi în mod regulat suc de spanac, vă reduceţi considerabil riscul de ateroscleroză.
Spanacul este o sursă importantă de vitamina A, luteină, xantină şi betacaroten, necesare pentru prevenirea deteriorării văzului, mâncărimilor şi uscăciunii ochilor, degenerescenţei maculare sau ulcerului ocular.
Caisele sunt bogate în betacaroten, previn acțiunea radicalilor liberi și mențin sănătatea ochilor. Conțin și vitamina A. Organismul transformă betacarotenul în vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, în special cancerul de piele, dar și în fosfor, care este eficient în prevenirea problemelor de memorie. Totodată, sunt bogate în vitamina C, magneziu, fier, calciu. O caisă conține 17 calorii, 0 g grăsime și 1 g fibre alimentare.
Afinele combat infecțiile vezicii urinare și previn dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Acestea conțin aproximativ 90% apă, vitamina A, complexul de vitamine B. Datorită conținutului ridicat în substanțe bactericide (acid citric, acid benzoic) și în taninuri, afinele sunt un puternic antiseptic intestinal, au efect astringent și antidiareic. Un pahar cu afine conține 144 calorii, 0 g grăsimi și 0 g fibre.
Ghimbirul ameliorează stările de greață. Alți compuși contribuie la ameliorarea migrenelor și durerilor provocate de artrită prin blocarea inflamației prostaglandinelor.
Usturoiul scade colesterolul LDL /„rău“ din organism, hipertensiunea arterială, și reduce riscul de apariție al cancerului de stomac și cancerului de colon. Un cățel de usturoi are 4 calorii, 0 g grăsime și 0 g fibre alimentare.
Lintea contribuie la prevenirea cancerului mamar. Fibrele alimentare pe care le conține previn apariația bolile cardiovasculare.
1 jumătate de ceașcă cu linte conține 115 calorii, 0 g grăsimi și 8 g fibre alimentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS