10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimente care ne scapă de anemie

Alimente care ne scapă de anemie

Pentru a preveni sau a scăpa de o anemie feriprivă, este indicat să mănânci alimente bogate în fier. Concentrează-te pe verdețuri (cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât mai bogate în fier vor fi), stridii, fructe uscate, ficat de vită, pește, carne slabă, carne de pasăre, cereale, pâine neagră, gălbenuș de ou. Anemia este o afecţiune hematologică manifestată prin scăderea hemoglobinei din sânge cu sau fără scăderea numărului de hematii (celule roşii sangvine).
Anemia apărută ca urmare a deficienței de acid folic poate fi combătută tot cu ajutorul alimentației. Câteva dintre cele mai importante surse de acid folic sunt: varză de bruxelles, spanacul, salată verde, untișorul, broccoli, pepenele galben, portocalele, făină de ovăz, cerealele integrale, germenii de cereale și organele (în special ficatul). Medicii recomandă consumul de fructe și legume proaspete.

Sfecla roşie, un miracol pentru organism

Tot ceea ce are nevoie organismul găsim în sfecla roşie. Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni.
Deficiența de vitamina B12 nu este cauzată de lipsa ei din meniul zilnic, ci de incapacitatea organismului de a o absorbi din alimente. Banana, cel mai popular fruct din lume, ne oferă energie graţie conţinutului de potasiu şi magneziu.
Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, magneziu, fosfor, fier şi proteine. Consumul regulat de banane reduce cele mai frecvente simptome ale anemiei: oboseala, ameţeala şi amorţeala. Mănâncă banane la micul dejun şi între mese sau optează pentru un shake din banane şi lapte.
Pătrunjelul este bogat în fier, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi, acid folic şi în betacaroten. De asemenea, pătrunjelul conţine şi alte vitamine şi minerale esenţiale atât pentru tratarea acestei afecţiuni, cât şi pentru întărirea sistemului imunitar. Aşadar, bea suc de pătrunjel zilnic sau adaugă-l în mâncare. Întăritor natural al sistemului imunitar, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun renegerator capilar.
Ficatul proaspăt de porc, curcan sau pui este bogat în fier și recomandat persoanelor anemice. Reglează nivelul fierului din corp și reprezintă o hrană consistentă. Poate fi preparat rapid la grătar sau la aburi, iar în combinaţie cu o salată va face minuni pentru sănătatea ta.
Peștele – bogat în vitamina D, ajută la fixarea calciului în organism. Peștele conţine și fier, ajută la corectarea anemiei, reprezintă o sursă sănătoasă de carne și este recomandat să fie consumat cât mai des.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS