16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum scapi de nasul înfundat

Cum scapi de nasul înfundat

Răceala este o infecție acută virală ușoară a nasului și gâtului. Primele simptome ale pacientului sunt strănutul, nasul înfundat, febră uşoară și dureri de cap. În cazul multor pacienți, răcelile durează între trei și șapte zile, deși unele persoane pot să se simtă rău chiar și două săptămâni.

Nasul înfundat mai poate fi însoțit de simptome precum rinoreea (îți curge nasul), modificări ale mirosului, modificări ale gustului, febra, dureri de cap, tuse, sforăit, strănut, lipsa apetitului, roșu în gât. Nasul înfundat poate să fie însoțit și de senzația de urechi înfundate și lăcrimarea ochilor.

Inhalaţii cu ulei esenţial de mentă sau eucalipt

Este de preferat să alegi această procedură seara, înainte de culcare, pentru că menta şi eucaliptul ajută la descongestionarea căilor nazale şi vei putea dormi liniştită.
Fierbe doi litri de apă şi pune 5-6 picături de ulei esenţial de mentă sau eucalipt. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi stai cât de mult rezişti deasupra vasului. De asemenea, poţi pune o picătură sau două de ulei de mentă sau eucalipt pe o dischetă demachiantă şi ţine-o aproape de nas în timp ce inspiri.

Apelează la condimente

Rădăcina proaspătă de ghimbir şi scorţişoara au proprietăţi antiinflamatoare şi, pe lângă faptul că desfundă nasul, alungă şi răceala. Bea un pahar cu apă caldă în care ai turnat ghimbir proaspăt ras, iar pentru rezultate şi mai bune, amestecă-l cu lămâie şi miere. În plus, să nu uităm şi de minunile pe care le face hreanul. Consumă o linguriţă de hrean ras cu suc de lămâie înainte de masă cu o oră.

Gargară cu apă sărată

Timp de câteva ori pe zi, de obicei dimineața și seara, fă o gargară cu apă călduță în care ai adăugat puțină sare. La o ceașcă de apă, pune jumătate de lingură de sare și amestecă bine.

Bea ceai de lămâie

Un tratament natural împotriva congestiei nazale este să bei ceai de lămâie fierbinte. Te va ajuta să îți eliberezi nasul de nesuferitele mucozități.

Tratează-te cu mirosul de ceapă

Ai nevoie de o ceapă (poți pune și usturoi sau hrean) pe care să o zdrobești pe o farfurie. Apoi respiră pentru o perioadă cât mai lungă de timp, ținând ceapa în dreptul nasului. Chiar dacă nu este o metodă plăcută, își va face efectul rapid și tu vei obține un nas desfundat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS