15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii pentru mânile și picioarele reci

Remedii pentru mânile și picioarele reci

Senzația de frig resimțită la nivelul mâinilor și picioarelor este cauzată, cel mai adesea, de o circulație sangvină deficitară, însă există și alte afecțiuni care pot declanșa această senzație: tulburări ale sistemului nervos, leziuni de expunere la temperaturi scăzute – cum ar fi degerăturile, dar și scăderea metabolismului pe fond de hipotiroidism.
Cauzele pentru circulația proastă a sângelui sunt multiple.
O primă cauză care determină o proastă circulație a sângelui este stilul de viață dezorganizat, care presupune o alimentație haotică susținută de sedentarism.
Simptomul de mâini și picioare reci poate fi deseori însoțit de furnicături, amorțeli și pulsații la nivelul membrelor. Persoanele care manifestă dureri în zona gambelor la mers, de asemenea, se pot confrunta cu o circulație deficitară a sângelui.
Alți factori majori de risc sunt fumatul și consumul excesiv de alcool. Pe de altă parte, problemele pot apărea și pe fond genetic și se pot agrava odată cu înaintarea în vârstă.
Dacă simptomele devin insuportabile, se recomandă consultul unui medic de specialitate, deoarece există o serie de boli care se pot manifestă astfel, categorie în care intră diabetul, hipotiroidismului, anumite afecțiuni cardiovasculare, insuficiența renală, infertilitatea, accidentele vasculare cerebrale și chiar anemia.

Creșteți aportul de vitamine

În sezonul rece este important să ne protejezăm mâinile şi picioarele de frig purtând mănuși, șosete și cizme călduroase. Este recomandat masajul zilnic la mâini şi picioare până când s-au încălzit bine.
Cei care se află în această situație trebuie să-și suplimenteze dieta cu vitamine pentru circulația sângelui și, concomitent, să adopte o dietă sănătoasă, bazată pe cât mai multe legume și fructe.
Ceaiul de ginko biloba și de ginseng sunt un remediu eficient, acestea având proprietăți vasoprotectoare și antiinflamatoare. Pentru îmbunătățirea circulației sangvine este recomandat să mergeți cât mai mult pe jos, să pedalați sau să practicați înotul.
Un truc care favorizează circulația sângelui presupune să vă întindeți și să ridicați picioarele deasupra trunchiului pentru câteva minute.

Băile cu uleiuri esențiale, remediu

Băile în care adăugați picături de ulei esențial, cum sunt cel de mentă, eucalipt, rozmarin, lămâie, ienupăr sau tinctură de arnică au un efect benefic imediat asupra circulației.
Stați în apa astfel pregătită cel puțin zece minute. Băile parfumate sunt relaxante, reconfortante și înlătură durerile în timp ce stimulează circulația sângelui. De asemenea, faceți băi locale sau folosiți cataplasme cu ceai de sulfină, urzică sau arnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS