11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateProblemele glandei tiroide

Problemele glandei tiroide

Funcționarea normală a tiroidei este esențială pentru un organism sănătos, asta pentru că hormonii produși de tiroidă controlează metabolismul. Dacă activitatea tiroidei este dezechilibrată, la fel este și metabolismul. Tiroida care este hiperactivă, subactivă sau care dezvoltă probleme structurale ar putea fi vinovată pentru o gamă surprinzătoare de simptome. Glanda tiroidă reglează metabolismul, așa că o cantitate prea mare a hormonului tiroidian cauzează accelerarea generală a funcțiilor corporale.

Consumă frecvent legume crucifere

Indiferent dacă sunt proaspete, gătite sau în sucuri, acestea fac minuni pentru tiroidă. Ele sunt pline de vitamine și minerale care ajută tiroida să funcționeze normal. Include în meniul tău mereu broccoli, varză kale, varză, varză de Bruxelles, ridichii, hrean, rucola, gulii și conopidă. Acestea te vor ajuta să îți scazi nivelul de estrogen din organism și să îți echilibrezi hormonii.

Redu consumul de alimente care conțin gluten

Glutenul este o proteină care se găsește în cereale, dar și în alte produse, cum ar fi brânză cu mucegai. Alimentele în care se găsește glutenul, de regulă, sunt: făina, pâinea, biscuiții, orzul, secara, pastele, berea, supele la cutie și cuburile pentru supă. Ce alternative pentru făină poți găsi? Făină de mei, de hrișcă și semințe de chia. De asemenea, făina de orez brun nu conține gluten.

Dacă activitatea tiroidei este dezechilibrată, la fel este și metabolismul

Funcționarea normală a tiroidei este esențială pentru un organism sănătos, asta pentru că hormonii produși de tiroidă controlează metabolismul. Dacă activitatea tiroidei este dezechilibrată, la fel este și metabolismul. Schimbări bruşte de greutate corporală, tulburări de ritm cardiac, senzație de nod în gât, dureri de cap, amețeli, furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor, cădere mai accentuată a părului, oboseală sunt semne care ar trebui să ne trimită la medic și care pot avea de-a face cu patologia tiroidiană. La femei pot apărea probleme de ciclu menstrual și de tranzit intestinal. Medicii spun că, în ultimul timp, tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu tidoidă la vârste tot mai fragede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS