17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimente care te scapă de problemele digestive

Alimente care te scapă de problemele digestive

Alimentele pe care le consumăm au un impact considerabil asupra digestiei şi stomacului. Ca să ai o digestie bună şi să nu te doară stomacul, celebrul Dr. Oz îţi recomandă cele mai bune alimente.
Îngrijorător este faptul că peste 70% dintre semenii noştri ajung să sufere aproape zilnic de disconfort digestiv din cauza alimentaţiei dezechilibrate.
Disconfortul digestiv se manifestă prin: senzaţie de prea plin, balonare abdominală, arsuri la stomac, dureri epigastrice, greaţă, eructaţii, reflux gastro-esofagian, respiraţie urât mirositoare, lipsă de energie. Aceste simptome apar din cauza faptului că enzimele digestive şi sucurile biliare, responsabile cu digerarea alimentelor, nu reuşesc să facă faţă excesului alimentar. Iată cinci sfaturi utile care vă vor ajuta să aveţi o digestie corectă.

Perele

Sunt o sursă foarte importantă de fibre, care au un rol benefic pentru sănătatea digestivă. Rolul lor este de a înmuia materiile fecale, mărindu-le masa şi facilitând astfel eliminarea lor din tractul digestiv. Acest lucru este de preferat să fie menţinut constant, deoarece astfel absorbţia nutrienţilor este mai bună, riscul de a suferi de boli intestinale este unul foarte redus, iar problemele cu greutatea vor dispărea.

Prunele uscate

Constituie o gustare sănătoasă, datorită mineralelor şi a vitaminelor pe care le găsim din plin în ele. Patru-cinci prune uscate conţin maximum 100 de calorii, prin urmare poţi să apelezi la ele ca gustare oricând simţi nevoia de ceva dulce. Astfel vei stimula şi tranzitul intestinal, deoarece sunt recunoscute ca fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de constipație.

Ceaiul de mușețel

Calmează cel mai rapid problemele cu stomacul. Este recomandat să consumi o ceașcă cu ceai de muşeţel călduţ, la o jumătate de oră după ce ai mâncat, deoarece te va ajuta la digestie.
Papaya conține enzime care stimulează digestia și calmează stomacul. Ea încurajează formarea unui ezime digestive care contribuie la crearea unui mediu acid prin descompunerea unor proteine.
Banana este ușor digerabilă și ușor laxativă, este fructul cel mai indicat în caz de indigestie. Bananele ajută prin neutralizarea supraaciditații provocate de sucurile gastrice și contribuie la reducerea iritației provocate de ulcerul gastric prin acoperirea mucoasei stomacului. Pectina, o fibră solubilă care se regăsește în banane, ajută atât în caz de constipație, cât și de diaree.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS