17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe alimente îţi dau energie pentru toată ziua

Ce alimente îţi dau energie pentru toată ziua

Te simți obosit? Bei și patru cafele pe zi și tot nu reușești să învingi oboseala? În aceste situații, alimentația nepotrivită este cauza. Există o serie de legume și fructe care ne pot da energie și stare de vitalitate.

Merele au un rol foarte important în apărarea celulelor creierului. Medicii sunt de părere că un consum ridicat de alimente bogate în quercetină, așa cum este cazul acestui fruct, ajută organismul să reziste în fața stresului și duc la o mai bună rezistență atunci când vine vorba despre exercițiile fizice. Alte alimente care conțin quercetină și care pot fi introduse în alimentație sunt roșiile, spanacul, varza kale sau piperul.

Fructele de pădure

Afinele, zmeura și murele sunt bogate în antioxidanți. Ele au capacitatea de a preveni inflamațiile din corp și scad riscul apariției cancerului, pentru că ne protejează de radicalii liberi. De asemenea, încetinesc procesul de îmbătrânire, fiind bogate în luteină și în vitaminele A și C. În plus, sunt o sursă rapidă de energie.

Apa – sursă de energie

Consumul de apă este foarte important pentru un stil de viață sănătos, dar ajută și în obținerea unui nivel ridicat de energie. Este posibil ca în momentul în care ne simțim obosiți, organismul nostru să fie deshidratat, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că bem suficientă apă în timpul zilei.

Ouăle

Acestea sunt pline de nutrienți, proteine și o doză sănătoasă de acizi Omega-3 care vor potoli foamea și îți vor reîncărca bateriile. Avantajul lor este că le poți prepara rapid, indiferent că le preferi fierte, prăjite sau ca omletă. Așa că îți poți umple farfuria cu o porție sănătoasă de ouă pentru un mic dejun sățios și energizant.

Legumele verzi

Spanacul, lobodă, kale și multe alte tipuri de legume verzi folosite în salate sunt intens lăudate în ultimii ani și nu degeaba. Acestea nu sunt doar bogate în vitamina A și C, dar conțin și complexul de vitamina B, recunoscute ca vitaminele energiei.
Aceste verdețuri pot fi incluse în alimentație într-o mare varietate de combinații. Astfel, pot fi amestecate în smoothie-ul preferat cu care îți începi ziua, pot fi presărate peste pizza, paste sau ca ingrediente pentru supe.

Bananele

Bogate în potasiu, bananele sunt gustarea cea mai la îndemână atunci când te simți obosit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS